Düz bir karın için 5 altın kural!

Evde, kendi kendinize uygulayacağınız 5 altın kural ile düz bir karına sahip olmanız mümkün. Ayrıca her birini aynı zaman zarfı içinde yapmanıza gerek yok. Yapmak istediğiniz hareketi gün içine yayarak uygulayabilirsiniz.

Düz bir karın için 5 altın kural!

Kilo vermeniz ve özellikle bel çevremizi zayıflatmanız yaş ilerledikçe zorlaşır. Zayıf olsanız bile yağlar bel ve karın bölgenizde toplanır. Evde, kendi kendinize uygulayacağınız bu 5 altın kural ile düz bir karına sahip olmanız mümkünüz. Ayrıca her birini aynı zaman zarfı içinde yapmanıza gerek yok. Yapmak istediğiniz hareketi gün içine yayarak uygulayabilirsiniz.

1- Yere sırt üstü şekilde uzanın ve parmaklarınızı başınızın arkasında birleştirin. Dizinizi çenenize doğru getirmeye çalışın ve bu sırada omuzlarınızı, boynunuzun konumunu değiştirmeden yerden yukarı doğru kaldırın. Sol bacağnızı düz tutarak yerden 45 derece açıyla kaldırın ve sağa doğru hafifçe dönmeye çalışın. Yatarak bisiklet kullanıyor gibi de düşünebilirsiniz. Pedal çeviriyor gibi 12-16 kez bacak değiştirerek uygulayın.

2- Sandalyenin üzerine çıkın ve sıkıca tutunun. Dizlerinizi sırayla kıvırarak çenenize doğru kaldırmaya çalışın, bu hareketi 12-16 kez tekrarlayın.

3- Yere sırt üstü uzanın. Ellerinizi yanlara düz bir şekilde uzatın. Bacaklarınızın ikisini de 90 derece açıyla yukarı doğru kaldırın ve bacak bacak üstüne atar gibi düz olarak bir süre sabit durdurduktan sonra değiştirin. Hareketi 12-16 kez tekrarlayın.

4- Yere sırt üstü uzanın. Ellerinizi 45 derecelik açıyla kulaklarınızın yanından düz olarak geriye doğru uzatın. Düz olarak uzattığınız bacaklarınızı 45 derece aralık şekilde kıvırın. Omuzlarınızı kendinize doğru kaldırın.

5- Yere yüz üstü uzanın. Ayak parmaklarınızın ucunda ve el dirseklerinize dayanarak tüm vücudunuzu havaya kaldırmaya çalışın.

HTHAYAT

Konular Kadın / Bakım