Ebru Destan: "Çocuklarım için güçlü olmalıyım"

Model ve oyuncu Ebru Destan, 2011 yılında iş adamı Mete Okay İnan ile evlendikten sonra kariyerine ara verdi. Bu evliliğinden 2 çocuğu olmasına rağmen geçtiğimiz aylarda 6 yıllık eşine boşanma davası açtı.

Ebru Destan: "Çocuklarım için güçlü olmalıyım"
Posta'dan Kezban Yılmaz'ın röportajı...

Kitap yazma fikri nasıl oluştu?


Ben kolay hamile kalamadım. Uzun yıllar uğraşmadım ama inanılmaz yıprandım. “Ben bunu yaşadıysam uzun yıllar uğraş verenler ne haldedir?” deyip bir nebze umut olmak için bu kitabı yazdım.

Kitabı yazarken nelerden faydalandınız?

Doktorla yazdım. Babaannemin uyguladığı iki tane bitki kürü var. Onları bile doktoruma danışıp kitaba koydum. Doktorum Emre Karatekelioğlu, ruh halinizi anlıyor, her sorunuza cevap veriyor. Kitapta hikayelerini anlattığım hastaların hepsi onun hastaları. Hepsiyle tek tek röportajlar yaptım. Kendi hamilelik öykülerimi de anlattım.

Her şeyi denemelerine rağmen çocuk sahibi olamayanlara ne tavsiye edersiniz?

Olmuyorsa “takdir-i ilahi” demek lazım. Benim çocuğum olmasaydı evlat edinirdim. İnanın, başka bir bebeği kucağıma aldığımda da kendi bebeğim gibi hissediyorum. Ben bebek aşığıyım. Başka birinin çocuğuna da kendi çocuğum gibi bakarım. Doğurmakla anne olunmaz zaten! Annelik emek demek.

“Teklif gelirse Survivor’a katılmak isterim”

Yıllardır ekrandan uzaksınız, neden?

En son 2011’de Survivor’a katılmıştım. Ardından evlendim. Hamile kalma serüvenleri derken doğum yaptım. Çocuklarımı büyütüyorum. Oktay 4 yaşında, Ali 11 aylık oldu. İlk doğumdan sonra hayat beni başka bir yere taşıdı. Anne olmayı öğrenmek zor bir süreç. Hep bir yetersizlik hissi, bir şeyleri kaçırma düşüncesi... Ama ikinci çocukta dengeyi buldum. Şimdi süperim!

Uzun süredir oyunculuk da yapmıyorsunuz. Bıraktınız mı yoksa?

Bırakmadım. Hatta özledim oyunculuğu. Bir süre sonra yapmak istiyorum.

Müzikle ilgili bir proje var mı?

Müziği hobi olarak yapmıştım. Televizyon programı yapmak istiyorum. Hamile kalmakla ilgili olabilir mesela.

Dizi izliyor musunuz?

‘Vatanım Sensin’e bayılıyorum. ‘Survivor’ı çok izliyorum. Ben de gerçek bir Survivor’ım. Hep mücadele ettim. Hiçbir şeye mücadelesiz sahip olmadım.

Şu an Survivor’dan teklif gelse gider misiniz?

Neden olmasın?

"LÜKS YAŞAM İÇİN BOŞANDIĞIM DOĞRU DEĞİL"

Eşiniz Mete Okay İnan’a boşanma davası açtınız. Evliliğinizi neden bitirmek istiyorsunuz?

Herkes mutlu ve huzurlu olmak için evlenir ama olmuyorsa olmuyordur. Eşimle aramızdaki problemlerin üstesinden gelemedik.

Size şiddet uyguladığı doğru mu?

Ben şiddet gördüğüme yönelik bir açıklama yapmadım. Neden bittiğine dair de konuşmayacağım. İki çocuğumuz var bizim. Kimsenin zarar görmesini istemiyorum. Kol kırılır, yen içinde kalır.

Eşinizin sizi çalıştırmadığı için ayrılmak istediğinize dair haberler de var.

Sadece bu nedenlerden boşanma kararı almam. Aklı başında hiçbir anne durduk yerde mutlu yuvasını bozmaz. Mutlaka büyük sebepleri vardır. Dünyadaki en zor şey küçük çocuklarınız varken boşanmak. Evlatlarım için ölürüm. Ama bazen şartlar buna zorluyor.

Çok lüks yaşamayı sevdiğiniz doğru mu?

Bunu da bir boşanma sebebi olarak yazdılar. Tam tersi, benim için boşanmak lüks yaşam değil, lüks yaşamdan vazgeçmektir. Çünkü eşim çok varlıklı bir aileden geliyor.

‘Çocuklarım için güçlü olmalıyım’

Modellik, oyunculuk, sunuculuk şimdi yazarlık... Hangisi ağır basıyor?

Annelik... Tümü benim altın bileziğim. Şimdi de anne olmaya çalışıyorum. Anne olmak en zoru.

İki çocuk doğurmanıza rağmen kilolarınızdan eser yok. Nasıl verdiniz?

İki hamileliğimde de 26 kilo aldım. Ama beşinci aydan sonra hepsini vermiştim. Emzirdiğim için kolay oldu. Sağlıklı beslenip, spor da yaparsanız veriyorsunuz.

Kendinizi güzel buluyor musunuz?

Hem de çok (gülüyor). Özellikle temiz pak olayım, misler gibi kokayım isterim. Düzenli olarak cilt bakımı ve botoks yaptırırım. Bence nerede, nasıl davranacağını bilen, duruşu olan kadın güzeldir.

Başarısını kıskandığınız, yerinde olmak istediğiniz biri var mı?

Kimsenin yerinde olmak istemiyorum. Ben Ebru olmaktan son derece memnunum. Kendimi seviyorum. Çok şükür Allah’a, bana istediklerimi verdi. Evlatlarımı çok istedim. Çocuklarım ve sevdiklerim zarar görmesin yeter.

Annelik sizde neleri değiştirdi?

Hayatta asla vazgeçemeyeceğim şey çocuklarım. Ve güçlü olmak. Evlatlarım için yaşıyorum. Eskisi gibi güzellik takıntılarım filan da yok. Çocuğun yoksa kendine takıyorsun. Ay kaşım, gözüm, saçım filan... Çocuğun varsa saçını tepeden topluyor çocuğunun peşinde koşuyorsun. Zaten onların peşinde koşmaktan depresyonumu unuttum.
Konular Röportaj