Ebru Polat: "Dünya listelerinde yer aldım"

‘Hava Çok Sıcak’ şarkısıyla dünya listelerinde yer alan Ebru Polat, güzelliğin dezavantajını sadece aptalların yaşadığını söylerken hayallerini ve gelecek planlarını tüm samimiyetiyle anlattı.

Ebru Polat: "Dünya listelerinde yer aldım"
Ebru Polat'ın Akşam'da yayınlanan röportajı...

-‘Hava Çok Sıcak’ şarkınız bugünlerdeki hava durumunu anlatıyor. Nasıl oluştu parçanız?


Bir gün erkek arkadaşımla tartıştık. Çok sinirliydim barışmak için çabalıyor falan, ‘Hiç öpmeyim yılan sevmiyorum’ ile başladı, ardından devamı geldi. Zaten normalde de çok atarlı bir insanım. Şarkı 2 günde 1 milyon oldu. Hem de henüz radyolarda ve TV’lerde yayınlanmadan. Sosyal medyada yayılmaya başladı bir anda. Şansıma şarkının çıktığı günde hava 41 dereceydi. Cuk diye oturdu bir anda.

-Birçok beach ve kulüplerde eseriniz çalınıyor.

Ben şarkıma çok güveniyordum zaten ama bu kadar hızlı olabileceğini düşünmemiştim. 3-4 saatte yayıldı şarkı. Bir baktım bir anda herkes şarkıyı paylaşıyor. Dedim ki; iyi bir şeyler oluyor ama acaba ne oluyor. İnanılmaz güzel bir his. Bir söz yazarı ve şarkıcının en büyük arzusu bu tabii; emeğinin sevilmesi… Yaklaşık 4 aydır bu şarkı için uğraşıyorum.

- Bu kadar ilgiyi bekliyor muydunuz?

Bu yazın en hit şarkısı benden geldi. Bunu kimse inkâr edemez. Sosyal platformlarda ilk 5’teyim. Şu anda her yerde ‘Hava Çok Sıcak’ var. Herkes ‘Hiç öpmeyim canım yılan sevmiyorum’ ve ‘Zirvedeyim sesin duyulmuyor’ diyor. Ve insanlar benim bu yükselişimden çok mutlular. Uzun zamandır benimle birlikte onlarda bekliyorlarmış. Ne kadar çok seviliyormuşum meğerse. Bu şarkı yılanlara gelsin... Bundan sonraki şarkımı da hazırlıyorum. O bundan da iddialı olacak.

-Şarkınız dünya listelerinde de en çok dinlenen eserler arasında yer aldı.

‘Hava Çok Sıcak’ 1 günde sosyal medyada patladı. Itunes’ta dünya listesine ilk günden 13. sıradan girdi ve ilk 15 de Türk şarkıcı olarak sadece Tarkan, Hadise ve Ebru Polat ismi var. Youtube’da 2 günde 1 milyon izlendi. Ve Apple Music’te en çok indirilenlerde 6. sıradan girerek birçok ismi geride bıraktı. Hava çok sıcak Tarkan ve Hadise’nin şarkılarıyla yarışıyor.

UZMAN PSİKOLOG OLACAĞIM

-Hukuk fakültesinin ardından psikoloji üzerine yüksek lisans yapıyorsunuz. Eğitim alanındaki hedefleriniz de neler var?

Param var pulum var bir şeye ihtiyacım yok ama okumanın bedeli değer biçilemeyecek kadar değerli... Şimdi yüksek lisans yapıyorum. 1 yıl sonra uzman psikolog olacağım. Bence her şeyi aynı anda yapabilir insan. Bahaneye gerek yok. Azimle ilerliyorum, kimseden destek almadan. İstemeden. Tek başıma. Kimseye de ihtiyacım yok zaten sevenlerim olsun yeter.

-Sizin için güzelliğin tanımı nedir?

Güzellik geçici bir durum… Hayat tamamen bir yanılgı… Sürekli biz insanoğluna oyunlar oynuyor. Bizi deniyor, ağlatıyor, güldürüyor. Oradan oraya savuruyor. Güzelliğine gençliğine güvenenler ileride tepetaklak oluyorlar. En önemli şey akıllı yaşamak, sevdiklerine vakit ayırmak, iyi kalpli olmak... Bu hayatta her şey karma. Ne yaparsan aynısını yasayacaksın. Bu net bir durum şaşmaz.

-Güzel bir kadınsınız. Bu durumun hiç dezavantajıyla karşılaştınız mı?

Hayır karşılaşmadım. Neden karşılaşınız ki. Beğenilmek herkesin hoşuna gider. Herkes güzeli sevmek ister. Dezavantajlar güzellikten olmaz, aptallıktan olur. Ama kimse kendine aptalım demeye cesaret edemediği için, aptallığımın diyeceğine güzelliğimin dezavantajını yaşadım der.

BİR NUMARAMDA TARKAN VAR

-Sizin için pop müziğin ilk üç ismi kimler?


Tarkan her zaman 1 numara zaten. Şarkılarından öte edebi adabı, uslubu tam bir beyefendi. Ardından Gülşen. Oda aynı şekilde çok güzel şarkılar yapan değerli bir müzisyen olmasının yanı sıra duruşu çok asil. 3. isim ise Demet Akalın tabii ki. Takdir edilmesi gereken bir başarı öyküsü onunki de.

-Özel hayatınızda son durum nedir?

Sıfır sıfır sıfır... Dikiş tutturamıyorum bir türlü. Eee bu kadar atarlı olunca ilişki yürümüyor. Şarkımdan belli değil mi? O sözleri yazan bir insandan nasıl bir uyum bekliyorsunuz. İlişki yürüten insanlar görmüyor, duymuyor, konuşmuyor bence. Ya da farklı bir şey var benim henüz ne olduğunu bulamadığım.

ANI YAŞIYORUM

-Evlilik ne kadar uzağınızda?


Hem çok uzağımda, hem 1 adım yakınımda. Ne yapacağım belli olmaz benim. Anı yaşıyorum. Canım ne isterse beni o an ne mutlu ederse onu yaparım. Büyük konuşmamak gerektiğine inanırım. Ne kadar plan yaparsan yap senin için yapılmış bir plan var ve onu yasarsın.

-Birçok ünlü isim sahte tıklanmalarla şişme başarılar elde ediyor. Bu durum haksız bir rekabet ortamı yaratmıyor mu sizce?

Evet, çok sinir oluyorum. Edepsizlik bu. 2-3 milyon izleme satın almanın bedeli 3-4 bin lira bir şey. Kimsenin günahını almak istemiyorum ama eğer yapıyorlarsa tam biz eziklik bu.

HUZUREVİ AÇMAK İSTİYORUM

Hayalim huzurevi açmak var. Çocukluğumdan beri yaşlı insanlara yardım etmek istedim hep. İnşallah dileğim gerçekleşir. Hep proje içindeyim zaten. Sürekli bir şeyler üretmek zorundasın. Mesela Kibariye’yi düşünerek bir şarkı yaptım. Çok sağlam bir şey oldu onun okuması lazım.
Konular Röportaj