Ebru Polat: "Sanatçıyla evlenmek yürek ister"

Cover Kraliçesi Ebru Polat, daha önce Gülhan’ın seslendirdiği “Dokun Bana” şarkısını yeniden yorumladı. Güzel şarkıcı, Erdem Kınay’ın düzenlemesini yaptığı şarkıyla iddialı olduğunu söylüyor...

Ebru Polat: "Sanatçıyla evlenmek yürek ister"
Ebru Polat'ın Akşam'da yayınlanan röportajı...

‘Dokun Bana’ isimli çalışmanız nasıl ortaya çıktı?


Geçen yıl ‘9 Hit’ isminde 9 şarkıdan bir albüm yapmıştım. Fakat albüme hiç cover parça koymamıştım. Nedeni de; cover’larda başarılı işlere imza attım. Hatta adım ‘Cover Kraliçesi’ne çıkmıştı. Bir önceki albümde cover yapmadığım için bu yazı bomba gibi bir şarkıyla karşılamak isterim. 90’lı yıllarda Gülhan’ın okuduğu ‘Dokun Bana’ isimli parçası vardı. O şarkıyı çok severdim. Hemen Gülhan’ı aradım. Ancak şarkıyı Ayşe Hatun Önal’ın aldığını söyledi. Çok üzülmüştüm ama ne yapıp ne edip o şarkıyı almam gerekiyordu. Ayşe’ye ulaştım ve “Bana cover’lar sana da yeni şarkılar yakışıyor” dedim. Ayşe o kadar tatlı ve anlayışlı biri ki şarkıdan vazgeçti. Daha sonra Erdem Kınay ile birlikte çalışarak şarkıya yeniden hayat verdik.

Ancak parçanız daha piyasaya sürülmeden internete sızdı.

7 yıldır bu piyasanın içindeyim. Sürekli yeniliklerin peşinden gittim. Başıma ilk kez böyle bir olay geldi. Daha önce Sibel Can’ın başına gelmişti ve ‘promosyon yapıyor heralde’ demiştim. Meğer Sibel Hanım’ın günahını almışım. Şarkınız gerçekten de çalınabiliyormuş. Maalesef bunun mağduru olarak şarkıyı bir gün önceden piyasaya sürdük.

‘Beynimi sildiriyorum’ dediniz yer yerinden oynadı. Bu cümleyle ne demek istediniz?

Nişantaşı’nda yürürken gazeteciler ‘Nereye gidiyorsunuz’ diye sorunca şakayla karışık ‘beynimi sildirmeye gidiyorum’ dedim. Evet! TMS denen bir alet var. 5-6 seans ona girdim. Sağ ve sol beyin arasındaki dengeyi sağlıyor ve duygusal biriyseniz eğer biraz daha mantıkla hareket edebiliyorsunuz o kadar. Beyin sildirme derken mecazi anlamda bunu kastetmiştim. Ama o kadar çok insanın ihtiyacı varmış ki çok fazla mesajlar aldım. Google’da 1 günde en çok aranan kişi oldum. Sayemde klinikler iş yaptı. Ne mutlu bana. İnşallah işe yarar.

BEYAZCAM GÜZELLİĞİ SEVER

Sektörde kalıcı olmak için sizce sadece güzellik yeterli mi?

Sizce yeter mi? Öyle olsa güzellik yarışmalarından çıkanlar ülkeye Başbakan olurdu. Zeka ve sürekli üretmek lazım. Güzellik tabii ki önemli beyazcam güzelliği sever ama yetersiz...

Herkesin yarış halinde olduğu bu meslekte kendinizi nerede konumlandırıyorsunuz?

Verdiğin yıllara ve emeğe göre sınıflar var. Liseye gidenle ilkokula giden bir olamaz istesen de. Ben daha ilkokuldayım. Bu işe 20 yılını vermiş ablalarım var. Hepimiz yerimizi bileceğiz.

Bir gün sizi dizi ya da film setlerinde görür müyüz?

İnşallah görürsünüz. Zaten normalde ben oyuncuyum. Bu işe Ayla Algan öğrencisi olarak Plato Oyunculuk Okulu’ndan mezun olup girdim. Bir dizide başrole imzayı attım. Ancak o dönem ünlü bir erkek arkadaşım olduğu için, haberlerimiz de basında çok yer alınca diziyle yolları ayırmak zorunda kaldım. O yüzden oyunculuk mesleğime tekrar dönmeyi çok isterim.

Sizin için iyi bir şarkıcının tanımı nedir?

Sevenleriyle iç içe olan, sevenleriyle ilgilenen, onlara saygı duyan şarkıcı benim gözümde önemli bir şarkıcıdır. Bizim buradaki yerimizi sevenlerimiz sağlıyor. Vefalı olmak lazım.

Yeni projeleriniz var mı?

Şimdilik sadece ‘Dokun Bana’ya odaklandım. Çok iyi olmasını istiyorum.

AŞKA İNANCIM KALMADI

Bir röportajınızda ‘Benim karşıma gelen erkeklerde tık yok. Kendim gibi birini istiyorum’ demiştiniz. Bulabildiniz mi kendiniz gibi birini?

‘Tık yok’ derken o kadar atıp tutarken sesleri sedaları çıkmıyor karşımda onu kastetmiştim. Ama artık yıldım o işten de. Aşka çok inancım kalmadı. Çok sevdiğim insandan kıskançlıkları yüzünden çok ağır psikolojik şiddet gördüm. İnanılmaz kırıldım. Bir ara korktum, bana zarar verecek diye. Neyse ki şimdi her şey yolunda ve yoluma yalnız devam ediyorum. Bir ilişkim yok.

Bu sene birçok ünlü isim dünya§evine girdi. Siz evliliğe nasıl bakıyorsunuz?

Aman aman buz gibi bakıyorum hele ki artık hiç bakmamayı tercih ediyorum o derece korktum (gülüyor). Bekarlık sultanlıkmış gerçekten oh be (gülüyor). Neredesin?, Napıyorsun?, O kim?, Bu kim?... Şarkıcıyla evlenmek yürek ister. Bu yürekte sadece özel adamlarda var bence... O yüzden hepsi boşanıyor ya zaten. Yazık o çocuklara.

Dönüm noktam dediğiniz bir olay var mı?

Avukatlığı bırakıp şarkıcı olmaya karar verişinden daha önemli bir dönüm noktası olabilir mi sizce (gülüyor). Bu kadar cesurum işte.

POLEMİKLERE GİRMEK TAMAMEN CAHİLLİK!

Ünlüler dünyasında yaşanan polemiklere nasıl bakıyorsunuz?


Ben o tip polemiklere girmiyorum. Giren insanları da cahil olarak görüyorum. Bir insan basın aracılığıyla birbirine niye laf atar ki? Tek amaç olabilir o da reklam. Sonrada hiçbir şey olmamış gibi canım cicim oluyorlar. Herkesten yüksek bir eğitimim var. Utanırım, yapamam öyle şeyler. Biri bana laf attığında da cevap bile vermem. Ama dışarıda görürsem orada gerekeni yüzüne söylerim (gülüyor)
Konular Röportaj