Ece Özdikici'nin moda anlayışı

Güzel oyuncu Ece Özdikici, modaya bakışını anlattı. Çocukluğundan beri güzel giyinmeye özen gösteren Özdikici, aşırı tüketimden uzak bir moda anlayışına sahip.

Ece Özdikici'nin moda anlayışı
Akşam'dan Aysun Kaba'nın röportajı...

Ece Özdikici’yi sizden dinleyebilir miyiz? Kendinizi nasıl tanımlarsınız?

Aslında kendimi anlatmayı pek sevmiyorum, utanıyorum. Ama bazı özelliklerimi sıralamam gerekirse; meraklıyımdır, öğrenmeyi çok severim öyle ki ömür boyu öğrenci kalabilirim, yaratıcıyımdır, gezmeyi çok severim, sanatın her alanına profesyonel olmasa da bulaşmaya bayılıyorum. Bu, yine öğrencilik ruhumdan geliyor sanıyorum. Resim yapıyorum ve piyano dersleri alıyorum. Hayvanlara zaafım var. Onlara yapılan her zulmün, insanlara yapılan kadar kötü olduğunu anlatmak için çok uğraşıyorum. Can, candır. İnsanı, hayvanı nasıl olabilir!

PAZARLAR TAM BANA GÖRE

Moda sizin için ne ifade ediyor?

Modaya düşkünüm, ama tüketime değil. Tüketimin aşılandığı her durumdan uzak durmaya çalışıyorum. Modayı güzel, uygun olanı ve yakışanı giymek olarak tanımlayabilirim. Çok pahalı markalardan bir şey almak ya da pazardan almak, ikisi de olabilir.  Hatta yurtdışındaki vintage pazar ve dükkânlar tam bana göre. Çocukluğumdan beri güzel giyinmeyi severdim. Zevkim çok değişmiyor. 70’lerin giyim tarzına bayılıyorum. Lisede de arkadaşlarımla, annelerimizin eski ceketlerini değiş tokuş yapardık. O kadar çıldırmıştık ki komşuların eski ceketleri, pantolonlarına kadar saldırıyorduk.

PALTO MERAKLISIYIM

Alışverişe çıktığınızda nelere yatırım yaparsınız?

Yatırım deyince, uzun vadeli kullandığım giysilerimi düşünüyorum. Şık bir ayakkabı, aynı zamanda spor ayakkabı her durumda kurtarıcı olabileceği için dolapta onlar mutlaka olmalı. Bana yakışan bir palto önemlidir. Kışın seni sıcak tutan, üstelik yakışan bir palto hem güzel görünmeni sağlar, hem de içine giyeceğin giysilerde özgürlük tanır. Benim gibi kat kat giyinmek istemeyen insanlar için, en önemli parça palto.  Hem yazın hem kışın şapka takmaya bayılırım. Yaz mevsiminde olmazsa olmazım güneş gözlüğüm.

STİL Mİ, ŞIKLIK MI?

sizin için önemlidir?

Stilin varsa şık olmamak mümkün mü? Kendi zevkini yansıttığın ilk şey, giyinirken ne seçtiğin bence. Kesinlikle pahalı giyinmek değil. Arkadaşın sana giysi verirken bile seçersin. Bilirsin o parçanın sana uygun olup olmayacağını.

Modacılardan kimleri beğeniyorsunuz?
Zeynep Erdoğan, Zeynep Tosun, Özgür Masur, Emre Tamer, Ece Gözen ve Hakan Yıldırım beğendiğim modacılar arasında.

Oyuncu olmak isteyenlere neler tavsiye edesiniz?
Çok egzersiz yapsınlar, yabancı dil öğrensinler, açık olsunlar, gülümsesinler, kalplerini temiz tutsunlar ve sabırlı olsunlar.
Konular Röportaj