Edanur’un hakkını amcası arayacak!

7 yıl önce maganda kurşunu ile ölen kızı Edanur’un, hukuk mücadelesi verirken hayatını kaybeden babası Yusuf Avcı toprağa verildi.

Edanur’un hakkını amcası arayacak!
Acılı ağabey: "Kardeşimin mücadelesini devam ettireceğim"

Sabah'ta yer alan habere göre 4 yaşındaki Edanur Avcı, 4 Kasım 2010'da Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, evinin önünde traktör römorku üzerinde oynarken nereden geldiği belli olmayan merminin isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. 5 yıllık soruşturma sonra 2015'te dosya için takipsizlik kararı verildi.

KARDEŞİNİN AMELİYATI İÇİN DE ŞİKÂYETÇİ

Kızının katillerinin bulunması için hukuk mücadelesi veren ve iki gün önce geçirdiği kalp ameliyatı sonrası hayatını kaybeden babası Yusuf Avcı (35) dün gözyaşları içinde toprağa verildi. Yusuf Avcı'nın ağabeyi Ahmet Avcı, kardeşinin mezarı başında gazetecilere yaptığı açıklamada Edanur'un hukuk mücadelesini kendisinin sürdüreceğini dile getirdi. Kardeşinin kalp ameliyatıyla ilgili de şüpheleri olduğunu söyleyen Avcı "Hakkımızı sonuna kadar arayacağım, şikayetçi oldum. Suçlular adalete inşallah en kısa sürede teslim olacak, herkes cezasını çekecek. Onun da yaşamaya hakkı vardı. 35 yaşındaki gencecik adam iki tane çocuk bıraktı geride, bir tane çocuk gömdü buraya. Yıllardır kızının ölümü için mücadele verdi, sonuçsuz kaldı. Onun sonucunu göremeden gitti. İkisinin de davasını sürdüreceğim" diye konuştu.

Edanur’un hakkını amcası arayacak!

2 YIL ÖNCE KAPANAN DOSYA İÇİN BAŞBAKANLIK'A BAŞVURDU

Kurttepe'de, 4 Kasım 2010'da evlerinin önünde traktör römorku üzerinde oynayan 4 yaşındaki Edanur Avcı, başına nereden geldiği belli olmayan merminin isabet etmesi üzerine hayatını kaybetmişti. Soruşturma kapsamında köyün yakınında bulunan 125. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanlığı'na ait 230 silah incelenmiş ancak sonuç alınamamıştı. Askeri savcılık tarafından açılan soruşturma ise 2015'te takipsizlik kararıyla sonlandırılmıştı. Baba Yusuf Avcı, 2 yıl önce kapatılan soruşturmanın yeniden açılması için Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) başvurmuştu. Cumhuriyet Savcılığı haziran ayında yeniden inceleme başlatmış ve baba Yusuf Avcı'nın ifadesine başvurulmuştu.