Ege Bölgesi’nin azılı dolandırıcısı yakalandı!

Ege Bölgesi’nin kırsal kesiminde özellikle yaşlıları Belediye veya Valilikten geldik diyerek dolandıran 26 kişilik dolandırıcılık şebekesinin lideri Menteşe İlçe Jandarma ekiplerinin operasyonu ile yakalandı.

Ege Bölgesi’nin azılı dolandırıcısı yakalandı!
İHA'da yer alan habere göre Ege Bölgesi’nde hırsızlık amacı ile il il dolaşan 26 kişilik dolandırıcı şebekesinden üç kişi Muğla’nın kırsal mahallelerinde görüldü.

Jandarmanın kendilerini takip ettiğini fark eden şüpheliler, aracı bırakarak kaçmaya çalıştı. Şüphelilerden ikisi kaçarken, şebekenin lideri olduğu öğrenilen İzmir doğumlu 21 yaşındaki M.S., jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı. M.S.’nin sadece Muğla’da 9 ayrı hırsızlık olayında yakalama kararı var.

Kırsal bölgedeki yaşlı vatandaşları Belediyeden veya Valilikten yardım amacı ile geldiklerini söyleyen dolandırıcılar, evrak hazırlığı için vatandaşlardan kimlik istedikleri ve eve giren vatandaşları takip ettikleri belirlendi. Üç kişiden ikisi evrak hazırlama bahanesi ile vatandaşları meşgul ederken, üçüncü kişinin evde değerli para ve ziynet eşyalarını çaldığı öğrenildi.

Yakalanan M.S. isimli şüphelinin üzerinde yapılan aramada vatandaşlardan dolandırdığı ileri sürülen 2 bin 500 TL çıkarken, kullandıkları kasalı aracın ön tarafındaki plakayı söktükleri, aracın arkasındaki plakayı da kasanın kapağı ile gizleyerek plakanın okunmasın engelledikleri ortaya çıktı.