Ege Doğumevi'nde AİDS kabusu!

Ege Doğumevi'nde AIDS'li bir kadının doğumu sırasında üzerine kan bulaşan hastane personeli korku içinde yaşarken Sağlık Bakanlığı olayla ilgili inceleme başlattı.

Ege Doğumevi'nde AİDS kabusu!
Yeni Asır'dan Erkan Doğan'ın haberine göre Ege Doğumevi Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşanan AIDS kabusunu Yeni Asır'ın gündeme getirmesinin ardından Sağlık Bakanlığı olaya el koydu. Sağlık Bakanlığı, AIDS hastası anne ve bebeği hakkında bilgi isterken olayla ilgili inceleme başlattı.

Ege Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Servisi'ndeki AIDS skandalının ardından ikinci skandal, Tepecik'teki Ege Doğumevi Kadın ve Doğum Hastalıkları Hastanesi'nde yaşandı. Sağlık Bakanlığı, Yeni Asır'ın ortaya çıkardığı olayı mercek altına aldı. Bakanlık dün acil notuyla AIDS hastası yabancı uyruklu anne ve bebeğinin sağlık durumu ve yapılan tedaviler hakkında bilgi istedi. Hastane yönetimi alarma geçerken hazırlanan bilgiler Ankara'ya gönderildi.

Öte yandan AIDS'li anneyi sezaryene alan iki doktor, bir hemşire ve ebenin kabusu sürüyor. AIDS tedavisi olup olmamak konusunda kararsız kalan sağlıkçılar, "Korkularımız sürüyor. Tedavinin çok fazla yan etkisi var. Uzmanlara danışıyoruz" dedi.

Neler yaşanmıştı?

Ege Üniversitesi'nde AIDS'li hastayı ameliyat ederken elini kesen cerrah ile hastaya batırdığı iğneyi yanlışlıkla kendine batıran hemşireyi "AIDS" korkusu sararken bu kez aynı kabus, Ege Doğumevi Kadın Hastalıkları Hastanesi'nde yaşandı. Bu hastanede geçtiğimiz pazar günü yabancı uyruklu anne adayı acil sezaryene alındı. Doğum anında 2 doktor, hemşire ve ebenin üzerine annenin kanı sıçradı.

Annenin doğumun ardından doktorlara AIDS olduğunu söylemesiyle doğumu gerçekleştiren ekip, büyük bir şoka girdi. Yapılan testlerde kadının gerçekten AIDS hastası olduğu tespit edilirken sağlık ekibini de AIDS kapmış olabilecekleri korkusu sardı.

Öte yandan İzmir Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, ameliyata giren ekibe AIDS virüsü bulaşmasının çok düşük bir ihtimal olduğunu belirtti. Türkyılmaz, "Her ihtimali dikkate alıp sezaryen ameliyatına giren ekibimize AIDS hastalığı koruyucu tedavisine başladık" dedi.