Ege'deki depreminin ardından kritik uyarı

Merkez üssü Ege denizi olan 6.3'lük depremin ardından uzmanlardan peş peşe önemli uyarılar geldi. Artçı depremlerin yaşandığını hatırlatan deprem uzmanları, vatandaşlara hasarlı binalara girmemeleri yönünde uyarılarda bulundu.

Ege'deki depreminin ardından kritik uyarı
Milliyet'te yer alan habere göre İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü ve Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz  katıldığı NTV canlı yayıyında artçıların sürdüğünü belirterek vatandaşlara hasarlı binalara girmemeleri uyarısında bulundu.

"HASARLI BİNALARA GİRMEYİN"

CNN Türk canlı yayınına konuşan AFAD başkanı Mehmet Halis Bilden de az hasarlı ya da hasarlı binalara vatandaşların girmemesi yönünde uyarılarda bulundu.

Kandilli Rasathanesi verilerine göre 01.31’deki 6.2’lik depremden sonra büyüklükleri 2.7 ile 4.8 arasında değişen 51 artçı deprem meydana geldi.

BODRUM KAYMAKAMINDAN UYARI

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, depremin artçı sarsıntılarının devam ettiğini, vatandaşların bir süre daha evlerine ve binalara girmemesini istedi.

Depremin ardından UMKE çadırlarının kurulduğu Bodrum Devlet Hastanesi’ne gelen Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, hastanede incelemelerini yaptıktan sonra basın mensuplarına son durum hakkında açıklamalarda bulundu. Şu an itibariyle herhangi bir can kaybının yaşanmadığını, bazı vatandaşların panikle atlaması ve düşmesi sonucu yaralandığını belirten Kaymakam Yılmaz, "Hastanede bazı dolaplar devrilmiş. Tavanların bazı kısımlarında hasar oluşmuş. Panik yapacak bir şey yok. Ancak artçı sarsıntılar devam ediyor. Kimse evine girmesin.Tüm ekiplerimiz seferber olmuş durumda. Çadırlar kuruluyor. Deprem sonrası denizde yükselme olması dolayısıyla teknelerde ufak tefek hasarlar var, fakat panik yapacak bir durum yok” dedi.

MUĞLA VALİSİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Muğla Valisi Esengül Civelek, Ege Denizi'nin Muğla  açıklarında 6,3 büyüklüğünde meydana gelen depreme ilişkin ilk bilgilere göre can  ve mal kaybının olmadığını bildirdi.