Eğitimde akıl almaz rezalet!

Bin 300 öğrencinin eğitim gördüğü Ankara Keçiören Esertepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bodrum katını lağım suyu bastı.

Eğitimde akıl almaz rezalet!
Hürriyet'ten Mert Gökhan Koç'un haberine göre duvarları çürüyen, spor salonu ve atölyeleri kullanılamayan okulun bodrum katına önlem amacıyla konulan ‘fare zehiri’ dikkat çekerken, veliler isyan ediyor: “15 Temmuz’da kahramanlık destanı yazan milletin çocukları bu okulda okutuluyor. Yetkililer bir an önce harekete geçsin.”

Keçiören’deki Esertepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi velilerinin çektiği fotoğraflar, görenleri hayrete düşürüyor. Ankara Hürriyet’e ulaşan veliler, bin 300 öğrencinin eğitim gördüğü lisenin drenaj sistemindeki hata nedeniyle bodrum katını lağım suyunun bastığını söyledi. Çürüyen ve korozyona uğrayan duvarların, kanalizasyon atıklarının bastığı atölyelerin ve pislik içindeki tuvaletler için “Rezalet” diyen veliler, “15 Temmuz’da kahramanlık destanı yazan bu milletin çocuklarının eğitim-öğretim gördüğü bir okulda, bu görüntüler kabul edilemez. Yetkililer bir an önce harekete geçsin” diye isyan etti. Velilerden biri, konu hakkında Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) de şikâyette bulunduğunu söyledi. Bir müteahhide yaptırılan okulun 2012 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na birçok eksikle teslim edildiğini öne süren veli, şu iddialarda bulundu:

DUVARLARI ÇÜRÜMÜŞ

“Okulun drenaj sisteminin su seviyesinin üstünde kaldığını ve bu yüzden sürekli kanalizasyon suyunun bastığını öğrendik. Bodrum katında inanılmaz kötü bir koku var. Duvarlar su nedeniyle çürümüş. Öğrencilerin soyunma odaları, spor salonları, atölyeleri pislik içinde ve kullanılamıyor. Engelli asansörünün zemininde 3-4 metre su birikmiş ve o da çalıştırılamıyor.

BODRUMA SIRALI ENGEL

Okulun bodrum katına inilmesini engellemek için sıralarla merdiven önüne engel yapılmış. Bu rezalet nedeniyle etkinliklerini yapacakları, spor salonu, soyunma odası ve atölye olarak kullanmaları gereken yerler atıl durumda. Okulda öğrenim gören kızım bu yüzden faaliyetlerini yapamadıklarını, beden eğitimi derslerini koridorda yaptıklarını, giyinmek için WC’leri kullandıklarını anlattı. Okulun yüzde 20’si bu nedenlerden dolayı kullanılamıyor.

DIŞARIDA FUHUŞ PAZARLIĞI

Okul çevresinde de skandal denebilecek olaylar yaşanıyor. Uyuşturucu ve fuhuş pazarlığı da yapılıyor. Durum o kadar kötü ki, okulun demirlerine jiletli teller çektiler. Eğitim yuvası değil sanki F tipi cezaevlerini andırıyor artık. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve Keçiören Emniyeti’nin okulun içi ve dışında yaşanan rezaletlerle ilgili devreye girmesi gerekiyor.”


OKUL YETKİLİLERİ KONUŞMADI

Öte yandan Esertepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yetkilileri, konu hakkında Ankara Hürriyet’in sorularını ‘yetkileri olmadığı’ nedeniyle yanıtsız bıraktı.

‘PES’ DEDİRTEN ÖNLEM

Okulun bodrum katında lağım suları akmaya devam ediyor. Bodrum kattaki engelli asansörünün de zemini sulara gömülmüş durumda. Önlem olarak fare zehirinin konulması da gözlerden kaçmıyor.

Eğitimde akıl almaz rezalet!