Eğitime kar engeli olan iller

Yoğun kar yağışı Anadolu'da bazı illerde okulların tatil edilmesine neden oldu. İşte o iller...

Eğitime kar engeli olan iller
BİTLİS
Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, yoğun kar yağışı ve ulaşımdaki aksamalar sebebiyle okulların bir gün tatil edildiğini duyurdu. Korkmaz, yarın için ise ilerleyen saatlerde durum değerlendirmesi yapılacağını belirti.

ISPARTA
Isparta merkezde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Isparta Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, kar yağışı nedeniyle kent merkezindeki ilköğretim okulları ve liselerde eğitime bir gün ara verme kararı aldıklarını belirtti.

MALATYA
Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Malatya'nın bazı ilçelerinde eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, ilçelerdeki hıfzıssıhha kurullarının raporu ve kaymakamlıkların aldığı karar doğrultusunda, yarından başlamak üzere Yeşilyurt, Pütürge, Doğanyol ve Doğanşehir ilçelerinde 2'şer gün, Akçadağ, Kuluncak, Arguvan, Kale ve Darende ilçelerinde de 1'er günlüğüne eğitime ara verildiğini söyledi.

Bulut, okulların 1 gün tatil edildiği ilçelerde yarın yeniden bir değerlendirme yapılarak, sonraki günlerde eğitime başlanıp başlanmayacağına karar verileceğini ifade etti.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Malatya kent merkezinde 2 gün, Arapgir ilçesinde 3 gün, Hekimhan ilçesinde de 1 gün eğitime ara verildiği açıklanmıştı.

AĞRI
Ağrı'da, köy ve beldelerdeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulları (YİBO) ile taşımalı eğitim verilen ilköğretim okullarının beklenen kar yağışı ve aşırı soğuklar nedeniyle 3 gün tatil edildiği bildirildi.

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezi ve ilçelerin dışında kalan yerleşim birimlerinde bulunan YİBO'lar ile taşımalı eğitim veren ilköğretim okullarının yarından itibaren üç gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada, ortaöğretim kurumlarında yapılan not yükseltme sınavlarına katılamayan öğrencilerin, okul yönetimleri tarafından belirlenecek tarihlerde yeniden söz konusu sınavlara girebilecekleri de kaydedildi.


ÇANKIRI
Çankırı'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Orta ilçesi ve bağlı köylerde bugün eğitim yapılamayacak.

Çankırı Valiliğince yapılan açıklamada, sabah saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle Orta ilçesi ve köylerinde eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Valilik, daha önce yaptığı açıklamada da Çankırı merkez ile Eldivan ve Şabanözü ilçelerinde yarın eğitim yapılamayacağını bildirmişti.

ELAZIĞ
Elazığ kent merkezinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve hava muhalefeti nedeniyle Elazığ il merkezinde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 8-9 Şubat olmak üzere iki gün ara verildiği belirtildi.

Daha önce de İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar doğrultusunda, 10 ilçede eğitime 2 gün ara verildiği açıklanmıştı.

YOZGAT
Yozgat'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, etkili kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verileceği bildirildi.

Yozgat Valiliği de, kamuda çalışan engelli ve hamilelerin bugün idari izinli olduklarını duyurdu.

SİVAS
Sivas'ın Ulaş ve Malatya'nın Akçadağ ilçesinde eğitime 1 gün ara verildi.

Ulaş Kaymakamı Mehmet Şerif Olçaş, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi, beldeler ve köylerde bugün ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitime ara verilmesini kararlaştırdıklarını bildirdi. Sivas'ın Şarkışla ilçesinde ise köy yollarının kapalı olması nedeniyle taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

Kar yağışının etkili olduğu Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde de ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

BİNGÖL
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verildi.

Bingöl Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve kötü hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında 8-9 Şubat tarihlerinde eğitime ara verildiği bildirildi.

TUNCELİ
Kar yağışı nedeniyle Tunceli il merkezi ve Mazgirt ilçesinde 2 gün eğitime ara verildi.

Tunceli kent merkezi ve Mazgirt ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gün ara verilmesi kararlaştırdı.