Egzersizle genç ve sağlıklı gözler!

Göz egzersizi yaparak hem göz sağlığını korumanın hem de daha genç görünmenin mümkün olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ömer Kamil Doğan, "Bu egzersizleri yapmak için özel bir mekana veya zamana ihtiyacınız yok" dedi.

Egzersizle genç ve sağlıklı gözler!
Yeni Asır'da yer alan habere göre günlük hayatta gözümüzü tembelleştiren, göz kaslarımızın gücünün azalmasına neden olan birçok etken ile iç içe yaşıyoruz. Bilgisayar veya televizyon karşısında uzun süre kalmak, bir noktaya odaklanarak uzun süre sabit bakmak, özellikle ofis ortamında yanlış ve yetersiz aydınlatma gibi sebepler, göz kaslarımızın tembelleşmesine neden olabiliyor.

Halk arasında göz tembelliği olarak adlandırılan göz kaslarının gücünün azalmasının birçok göz hastalığının habercisi olabileceğini belirten Prof. Dr. Ömer Kamil Doğan, "İnsan öğrenme eyleminin büyük çoğunluğunu gözleriyle yaptığı için, göz kasları beyninin algılama ve kavrama düzeyini büyük oranda etkiler. Göz egzersizleri yorgun kasları sakinleştir ve en önemliside suyun dolaşımını artırır. Bol su tüketimi gözlerinizi daha sağlıklı ve canlı kılarken, düzenli uyku da sağlıklı gözler için büyük önem taşımaktadır. Ayrıca düzenli bir şekilde yapacağınız göz egzersizleriyle göz ve göz çevreniz daha sağlıklı ve güçlü bir hale gelecektir. Göz tembelliği ciddiye alınması gereken bir durumdur ve pek çok hastalığın habercisi olabilir. Bu rahatsızlıkların başında kuşkusuz hızlı okuma performansımızın oldukça düşmesine de neden olan glokom dediğimiz göz tansiyonu ve göz kuruluğu ilk sırada yer alır" dedi.

Göz egzersizleri

Başınız dik, karşıya bakın ve başınızı hiç kıpırdamadan gözlerinizi aşağıdaki sıra ile hareket ettirin:
Tavana bakın - yere bakın,
Sola bakın - sağa bakın,
Sol üst köşeye bakın - sağ alt köşeye bakın,
Sağ üst köşeye bakın - sol alt köşeye bakın,
Yukarı-sola-aşağı-sağa-yukarı bakarak çember çizin,
Şimdi de aynı çemberi ters yönde çizin: Yukarı-sağa-aşağı-sola-yukarı bakın.
Konular Kadın / Bakım