Ekmek sepetinin içinde ekmeğinin derdinde

Ekmek sepetinin içinde metrelerce yükseklikte binaların dış cephesini boyayan badanacı adeta ölüme meydan okudu.

Ekmek sepetinin içinde ekmeğinin derdinde

Çatıya kurulan mekanik sisteme bağlı halatlarla hayata tutunan boyacı, “Tehlikeli değil. Sağlam bağladıktan sonra hiçbir şey olmaz” diyerek kendini savundu.

Nişantaşı’nda kendini iple bağlayarak, altı delik ekmek sepeti içerisinde binaların dış cephesini boyayan badanacı, adeta ölüme meydan okudu. Ekmek sepeti içerisinde metrelerce yükseklikte badana yapan kişiyi gören vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Çatıya kurulan mekanik sisteme bağlı halatlarla ekmek sepeti içerisinde gün çalışan boyacı, rahat hareketleriyle dikkat çekti.

Yaptığı işin tehlikeli olmadığını savunan badanacı, “Kimin işi kolay? Kolay iş yok. Ona bakarsan kaldırımda düşüp adam ölüyor. Tehlikeli değil. Her tarafım kemerle bağlı. Yukarıdan halatla adam çekiyor. Makine kaç ton çekiyor. Havada durabilirsin. Sağlam bağladıktan sonra hiçbir şey olmaz” dedi.

Olayı meraklı gözlerle izleyen Orhan Kaptan ise, “Binanın çatısı bittikten sonra boya işlemleri yapılıyor herhalde. Boya yapan arkadaşlar. Boyacı arkadaşlar kendilerine göre pratik bir çözüm bulmuşlar. Sepet tehlikeli de olsa enteresan buluyorum. Gerçekten ilginç bir sistem. İlginç bir düşünce ve çalışma. Olmaması gereken şekilde çalışıyorlar. Çok tehlikeli. Sepetin altı delik. Sepetin delik olmasından ziyade her ana ipler kopabilir. Hafta içi iskele kurma şansları olmadığı için hafta sonlarına denk getirip, böyle bir sistem ortaya çıkarmışlar” diye konuştu.