Ekran Kedisi yazdı: "Ece Erken 'İyi Bir Fikir' değildi!"

Ekran Kedisi: 'Bugün sizlere ekmeğiyle oynanan bir insanın hikayesini ve bunun nasıl yapıldığını anlatacağım...'

Ekran Kedisi yazdı: "Ece Erken 'İyi Bir Fikir' değildi!"
MedyaRadar'dan Ekran Kedisi'nin yazısı...

TRT, yıllardır gündüz kuşağı programlarında iddialı olamasa da, “İyi Fikir” isimli programıyla bu kuşakta yer almaya çalışıyor. Ece Erken ise Ocak 2016 tarihinden beri bu programın sunuculuğunu yapıyor.

Program gündüz kuşağında bırakın izlenmeyi, reytinglerde ilk yüze girebildiği günler sevinçle karşılanıyor. Yani durumu o derece vahim.

Bu programı uzun bir süre Züleyha Ortak sunuyordu ve o zamanlarda yine reytingleri çok da parlak olmasa da en azından gün içerisinde izlenen ilk yüz program arasında kendine yer bulabiliyordu. Ama Ocak 2016’da birden bire programın sunuculuğu Züleyha Ortak’tan alınarak Ece Erken’e verildi. O tarihte kimse buna bir anlam verememişti. Şimdi ben size bu olayın aslını kısaca anlatayım.

Ece Erken uzun süre ekranlardan uzak kaldıktan sonra, (ki bunun nedeni reyting almayan bir sunucu olmasıydı) yapımcıların kapısını aşındırmaya başladı. Hangi kapıyı çalsa olumsuz yanıtla dönüyordu.

Bunun üzerine piyasada, “TRT ile aram iyi, her işi sokabilirim TRT’ye” demeye başladı. Uzun bir süre bu şekilde iş yapmaya çalışıp başarılı olamayınca, bu sefer de yayındaki programlara gözünü dikti. Onun için en uygunu olarak da “İyi Fikir” programını gözüne kestirdi. Hükümetin üst sıralarıyla olan yakın münasebeti nedeniyle bu program üzerine oynamaya başladı.

Ekran Kedisi yazdı: "Ece Erken 'İyi Bir Fikir' değildi!"

Yani Züleyha Ortak’ın ekmeğine göz dikti. Alınan ani bir kararla, hiç olmaması gereken bir şekilde Züleyha Ortak’ın işine son verildi ve yerine Ece Erken getirildi. Sonrası malum, ilk yüze girdiği zaman mutlulukla karşılanan bir program. Eskiden en azından her gün ilk yüzde yer alıyordu.

Ama şunu unutmamak lazım ki, kimsenin hakkı kimsede kalmaz…

Ekran Kedisi / MedyaRadar.Com