Ekranda yeni bir dizi: 'Kara Kutu'

Pana Film'den çok ses getirecek bir dizi daha geliyor. Kanal D ekranlarında yayınlanacak "Kara Kutu" dizisi yakından başlayacak

Ekranda yeni bir dizi: 'Kara Kutu'

Pana Film'den yepyeni bir macera "Kara Kutu", yakında Kanal D'de başlıyor.

Dizinin genel hikayesi şöyle..

Mehmet Duman barda gitar çalıp şarkı söyleyerek hayatını kazanan sıradan bir adamdır. Hayatı olağan akışına bırakmış sakin bir yapısı vardır. 2013 senesinde Irak'ta ölümden dönmüştür. Sebebini ve kimler tarafından gerçekleştirildiğini bilmediği bir olayda silahla vurularak ağır yaralanmıştır. Kendisini bulan köylüler tarafından tedavi edilmiştir. Mehmet kendine geldiğinde hiçbir şey hatırlamaz, hafızasını kaybetmiştir. Üzerinden çıkan Türk pasaportuyla Türkiye'ye döner.

Pasaport bilgilerinden kendisini araştırır ve ailesinin hayatta olmadığını öğrenir, kendisini tanıyan kimseyi de bulamayınca bir süre bunalıma girer. Ardından önüne gelen her işi yaparak kıt kanaat geçinmeye çalışır. Bir gün yolu Celal'le kesişir, bu sayede Beyoğlu'nda bir barda çalışmaya başlar.
Hafızasını kaybettikten sonra geçen bir buçuk senede Mehmet kendisine ister istemez yeni bir karakter inşa etmek zorunda kalmıştır. Günümüzde Zeynep adında bir kadınla birliktedir.

Bir gece Mehmet'in çalıştığı barda kavga çıkar. Mehmet kavgayı ayırmak için araya girdiğinde başına sert bir darbe alır. Mehmet o anda geçmişine anlık bir gelgit yaşar. Kafası  yarılmıştır, kendini kaybeder ve ellerinde sopalarla bara saldıran beş kişiyi döver. Beyoğlu'nda görev yapan magazin kameraları çıkan olayı kaydetmiştir. Mehmet olayın ardından hastaneye kaldırılır.

Ertesi gün Cevahir adında emekli bir general televizyon seyrettiği sırada Mehmet'in karıştığı kavga görüntülerine denk gelir. Cevahir, Mehmet'i tanır. Bu paniklemesine yol açar çünkü Mehmet, 2013 senesinde Cevahir'in emriyle Irak'ta gerçekleştirilen bir operasyonda görev almış gizli bir ajandır ve orada öldürüldüğü düşünülerek bırakılmıştır. Mehmet'in hayatta olduğunu öğrenince şoke olur. Bu durumu birlikte çalıştığı istihbarat mensubu Reşit'le paylaşır. Reşit operasyona bizzat katılanlardan biridir. Mehmet'in öldüğünü kendi gözleriyle gördüğünü iddia etmiştir. Mehmet'in hayatta olması geçmişin bilinmeyen ya da üzeri örtülmüş olan birçok mevzusunu açığa çıkaracak ve bu sayede başlarını yakacak bir tehdittir. Mehmet'in hafıza kaybından haberdar olmadıklarından neden kendileriyle bugüne kadar iletişime geçmediğini bir türlü anlayamazlar. Bu durum onları daha da panikletir ve bir an önce öldürme kararı alırlar.

Mehmet geçmişine dair ufak da olsa bir şeyler hatırlatan gelgitleri sıklaştıkça kim olduğunu çözmeye başlayacaktır. Gizli bir teşkilatta devlet adına birçok cinayet işlediğini öğrenecektir. Bu onda bir yıkıma yol açacaktır. Son bir buçuk senede inşa ettiği yeni karakteriyle geçmişindeki karanlık tarafı arasında büyük bir çatışma başlayacaktır. Kendinden nefret edecek olan Mehmet, kendisine bunu yapan yapıyla amansız bir savaşa girecek ve bu teşkilatın arkasında kim olduğunu bulmaya çalışacaktır. Mehmet bu yapının altını kazmaya başladıkça hiç beklenmedik yerlere çıkacak bir tünele girecektir.

Kimliğinin peşine düşen Mehmet, bir süre sonra gerçek adının Mehmet'in olmadığını, hafızasını kaybetmeden önce evli bir adam olduğunu üstelik sekiz yaşında bir de kızı olduğunu öğrenecektir. Karısının adı Canan'dır. Mehmet karısını ve kızını hatırlayamaz ama geçmişin anahtarı onlardadır. Mehmet zaman ilerledikçe sevgilisi Zeynep ile hatırlayamadığı karısı Canan ve kızı arasında kalacaktır.