Ekranın ünlü yıldızından içten açıklamalar

Genç yaşta birçok yapımın projesinde yer almayı başaran oyuncu Selen Seyven, ekran yolculuğuna ‘Kocamın Ailesi’ dizisiyle devam ediyor.

Ekranın ünlü yıldızından içten açıklamalar
Akşam Life'dan Erçin Dağ Eysen'in röportajı..

Yeni diziniz hayırlı uğurlu olsun… Yapıma nasıl dahil oldunuz? 

Mia Yapım’la daha evvel Avrupa Avrupa dizisinde çalışmıştık. Bir sonraki  proje için sadık iki dost gibi sözleştik ve beraber bir diziye daha başladık. Yani proje seçilmeden önce ben kadroya dahil olmuştum.

Rolünüzden biraz bahseder misiniz? Ön çalışmalar yaptınız mı? 
İşine ve eşine âşık, kalabalıktan haz etmeyen, hoş, bakımlı ve gıcık bir insan kaynakları müdürünü canlandırmak bence hummalı bir çalışma gerektirmiyor. Gözlem yapmanın ve günümüzdeki işkadını portföyünü gözden geçirmenin yeterli olabileceğini düşünüyorum. En zorlandığım konu; olmayan topuklu ayakkabı deneyimimi geliştirmeye çalışmak oldu. İyi bir vücut formu edinebilmek adına.

Dizinizin sloganı ‘Her genç kızın hayalinde bir çöpsüz üzüm vardır’ Sizin içinde öyle midir? 
Hayır! Ben sevgi, enerji, hayat kokan kalabalık bir ailede büyüdüm çok şükür hâlâ da onlarlayım.  Çöpsüz üzüm hayali bu güne kadar benim aklımdan hiç geçmedi. Bu yüzden de oynadığım karaktere yer yer kızıyorum. Çokça da hak veriyorum. Kalabalık aile zordur ama insana kendini çok güçlü hissettirir.

Bolca yerli dizinin olduğu, reyting kaygılarının yaşandığı televizyon dünyasında dizinize ne kadar şans tanıyorsunuz? 
Ben aileci bir çocuğum ve tipik bir Türk ailesinde büyüdüm denilebilir. Samimi seyleri, tanıdığım, gördüğüm, yakın hissettiğim şeyleri benimserim. Bizim izleyicimizinde aynı hissiyatta olduğunu düşündüğüm için bu komedi-dram içinde kendilerinden bir şeyler bulabileceklerine inanıyorum. Aldığımız tepkiler ve ilgi büyük. Dizimiz sevildi ve bu şekilde de devam edecek umuyorum.  

ARDIMDA BIRAKTIĞIM HER ŞEYDEN MEMNUN DEĞİLİM 

Diziyi oynamak bir yana izleyici olarak kendi dizinizi izlediğinizde neleri eleştiriyorsunuz?
Aslında yaptığın işin arka planını bildiğin için seyirciden çok bir eleştirmen olarak izliyorsun. O yüzden binlerce şey sayılabilir tabii ki. Devamlılıktan, sahnelerin akışına, kostümlerden makyaj detaylarına kadar… Duyulan sesin kalitesinden , görüntülerin netliğine kadar her şey dikkatini çekiyor. Hep daha iyi olsun istediğin için kendi işini daha sert eleştirebiliyorsun. Her izlediğimde gördüğüm hataları iş arkadaşlarımla paylaşırım. Kendimi de hiç beğenmem o yüzden her izlediğimde geliştirmeye çalışırım.

Oyunculuk yapmak size özgüven mi yoksa hırs mı kazandırıyor?
Özgüvene sahip olmasam bu mesleği yapmakta zorlanırım. Hırs insanı her zaman kötü yönlendirir. Ben işimi ağırdan alarak yapmaya çalışıyorum. Kimse bir el şıklatmasıyla zirveye sağlam oturamaz. Her şeyin zamanı var. Ben de kariyerimin basamaklarını acele etmeden sağlam adımlarla çıkmaya çalışıyorum. Bu öz güven ya da hırsla değil kendini dinleyip tanıyarak yetiştirmekle ve geliştirmekle ilgili bir durum. Kısacası mesleğim beni büyütüyor. 

Kariyerinizde her şey yolunda mı?
Her şey derken ardımda bıraktığım her şeyden memnun değilim tabii ama hepsini iyi ki yapmışım. Hepsi gelişimimde bir rol oynadı. Şu anda kendimden yaşımdan ve bulunduğum konumumdan mutluyum. Hayatın çok daha iyisini her zaman getirdiğini gördüm. İzlemeye de devam ediyorum.

ŞÖHRETİN NE OLDUĞUNU BİLMİYORUM 

Şöhret sizi ne kadar ilgilendiriyor?
Ben şöhreti yaşamadım o yüzden bilemiyorum. İyi bir şey mi onu da bilemiyorum.  İlgilendirmesin istiyorum. Çünkü şöhret büyük ve çok şaşaalı bir kelime bence . Korkutucu geliyor. Ağır bir yük.  Hayatı kısıtlayan karartan bir durum.  Kolay değil.

Genç bir oyuncu olarak düşlerinizi ne süslüyor? 
Tabii ki daha iyi olmak, olabilmek. Hep bir adım daha öteye gidebilmek. Heyecanına kapılmadan oturaklı kararlar verebilmek. Hayallerim hep kariyer odaklı. Sinema yapmak o büyüde yaşamak istiyorum. Aklımda canlandırmak istediğim karakterler var. Bir dolu fikrim var hayallerimin içinde kendim yazmak istiyorum.

Bir gün mutlaka gerçekleştirmek istediğiniz bir hayaliniz var mı?
Var ama söylersem olmaz diye korkuyorum (Gülüyor).

Ruhunuzu besleyen noktalar neler?
En çok besleyen ailem… Beni motive eden mutlu ve güvende hissettiren onlar ve tabii ki iyi arkadaşlar ve pozitif enerjili insanlar ruhumu besler hep.

AŞK ZAMAN KAYBI… 

Yapımda birbirine âşık iki sevgiliden birini oynuyorsunuz. Sizin için aşk ne ifade ediyor? Aşksız yaşayabilir misiniz?
5 yıl önce aşk her şey olabiliyordu hayatımda. Şimdilerdeyse ise en arka planda.  Çok ilginç ama aşk öyle herkesle yaşanacak bir duygu değil. O yüzden bana zaman kaybı gibi geliyor. Kendime her zaman  ‘O bulur seni, sen o sırada hayatına odaklan’ derim.

Aşk için nelerden vazgeçersiniz?
Aşk için nelerden vazgeçerdim emin olamıyorum ama bir şeyden vazgeçmeyi gerektirmemeli bence olduğu gibi yaşanmalı. Aşk mutluluk vermek için var. Huzur bozmak için neden düzen bozsun.

Oyunculuk dışında ilgilendiğiniz alanlar neler?
Bir şeyler çizmeyi ve yazmayı seviyorum. Belki ilerde daha da geliştirip projelendirip bunları toplumla paylaşırım.
Konular Röportaj