Ekrem Dumanlı'nın kaçışıyla ilgili yeni ayrıntılar

FETÖ firarisi eski Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın, Almanya'ya sığınma hakkı elde etmeye çalıştığı, bunun için de Türk kökenli üst düzey bir Alman siyasetçinin de devreye girdiği ortaya çıktı.

Ekrem Dumanlı'nın kaçışıyla ilgili yeni ayrıntılar
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturmalar nedeniyle hakkında yakalama kararı bulunan ve son olarak ABD'nin New Jersey eyaletinde görüntülenen Ekrem Dumanlı'nın kaçışıyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Eski Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın Türkiye'den yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmasından bir süre sonra Bulgaristan'ın başkenti Sofya'daki Almanya Büyükelçiliğiyle temasa geçerek sığınma hakkı elde etmeye çalıştığı ancak buna olumsuz yanıt aldığı öğrenildi.

SHENGEN'LE GİTMİŞ

Dumanlı için, Türkiye kökenli üst düzey bir Alman siyasetçinin de devreye girdiği ve Alman makamlarından ricacı olduğu ancak bu girişimlerin de netice vermediği ifade edildi.

Almanya'nın Sofya Büyükelçiliği yetkilileri, uluslararası hukuk ve ulusal mevzuat uyarınca, büyükelçilik tarafından Dumanlı'ya burada “diplomatik sığınma” imkanı verilmesinin söz konusu olamayacağını, iltica başvurusunu ancak Almanya'da yapabileceğini aktardı.

Dumanlı'nın pasaportunda Fransa tarafından verilmiş Schengen vizesi bulunduğu ve bu vizeyle Avrupa'da yolculuğuna devam ettiği öğrenildi.