Ekrem Dumanlı'ya iftira davası

Zaman gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak'a hakaret ve iftiradan dava açıldı.

Ekrem Dumanlı'ya iftira davası
Sabah'tan Osman Asiltürk'ün haberine göre Zaman'da yayımlanan "Albayrak ve Kürt petrolü" konulu iki haberdeki iddiaların iftira boyutunda olduğuna dikkat çeken savcılık, Dumanlı'nın 6 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Soruşturma, Albayrak'ın şikâyeti üzerine Bakırköy Basın Suçları Soruşturma Bürosu tarafından başlatıldı. Dilekçede "Suçlama kastıyla basın yoluyla hakaret edilerek Albayrak'ın kişilik haklarına açıkça saldırı gerçekleştirilmiştir. Albayrak'a karşı baştan sona gerçek dışı ifadelerde bulunularak kamuoyunda aleyhe algı oluşturulmaya çalışılmıştır" denildi.

O SAVCI DOSYAYI KAPATMIŞTI

Şikâyet, Zaman gazetesinde yer alan "Kürt Petrolünü Berat Albayrak'ın Şirketi mi Taşıyor?" ve "Kürt Petrolünü Dağıtan İmtiyazlı Şirketin Arkasından Berat Albayrak Çıktı" haberleriyle ilgiliydi.

Paralelci olduğu öne sürülen dönemin Bakırköy Basın Savcısı Hüseyin Parlakkılıç, kovuşturmaya yer olmadığına karar vererek dosyayı kapattı. Parlakkılıç, Sümeyye Erdoğan'a suikast girişimini haberleştiren Akşam ve Güneş gazetesine açılan 5 ayrı dava ile gündeme gelmişti. Berat Albayrak'ın avukatlarının itirazı üzerine Bakırköy 2. Sulh Ceza Hâkimliği, Dumanlı hakkındaki takipsizlik kararını kaldırdı. Soruşturma, yeni atanan savcı Ertuğrul Sarıyar tarafından yürütüldü.

Savcı Sarıyar tarafından hazırlanan 6 sayfalık iddianamede ise Zaman gazetesi ve resmi web sitesindeki haberlerin iftira olduğu vurgulanarak hakaret suçunun işlendiği belirtildi. Savcılık, Dumanlı ve gazetenin "sorumlu yazı işleri müdürü"nün 6 yıl 4 aya kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi.