Elçin Gümrükçüoğlu'nun 'Sefire' kitabı beğeni topladı

Eski Londra Büyükelçilerinden merhum Rahmi Gümrükçüoğlu'nun eşi Elçin Gümrükçüoğlu, 'Sefire' adlı romanı büyük ilgi ve beğeni topladı.

Elçin Gümrükçüoğlu'nun 'Sefire' kitabı beğeni topladı

Elçin Gümrükçüoğlu, 2'nci baskısını yapan ve yaşantısından kesitler sunan 'Sefire' adlı kitabını "Bu kitabı herkes biyografi zannediyor. Bu benim için bir biyografi kitabı değil. Bu benim yaşantım. Ama Türkiye'de çocukluğumdan beri bizler neler yaşadık, neler gördük? Bunu anlatmaya çalıştım. Ayrıca, Dışişleri mensubu olarak yurtdışında Türkiye'yi temsile çalıştım. Oradaki hatıralarımı anlattım. Ama bu övünülecek bir şey değil. Çok güzel bir hayatım oldu ama herkes zannetmesin ki hep saraylarda geçti. Onlar da hayatımızın bir parçasıydı. Ben ayakları yerde olan bir insanım. Hayatım boyunca da öyle oldum. Türkiye için çalışmaya çalıştım" sözleriyle anlatıyor.

Arkadaşları ile akrabalarının yıllarca yazması için kendini motive etmeye çalıştığını ifade eden Gümrükçüoğlu, "Senelerdir arkadaşlarım, akrabalarım, çocuklarım istiyorlardı. 'Bu kadar zengin hatıraların var, bunları kaleme döksen çok iyi olur' diye. Birden bire oturup, yazabildim. Bu benim için yazmak yerine daha çok konuşmak oldu" ifadelerinde bulunuyor...

Elçin Gümrükçüoğlu'nun 'Sefire' kitabı beğeni topladı