ELEŞTİRİLER ÇOK AĞIR VE ÖLÇÜSÜZ

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Halil Akıncı, 54'üncü Eurovision Şarkı Yarışmasında Türkiye'yi temsil eden Hadise'nin onuruna büyükelçilik rezidansında bir resepsiyon verdi.

ELEŞTİRİLER ÇOK AĞIR VE ÖLÇÜSÜZ

TRT Türk'teki 'Gümüş Hilal' programında ekrana getirilen bu davette, büyükelçilik görevlileri ve Moskova'daki Türk şirketlerinin temsilcileri, Hadise ile biraraya geldi. Hadise, Büyükelçi Halil Akıncı'nın övgü dolu sözleriyle çok mutlu oldu. Son dönemde duyduğu en güzel sözler olduğunu ve içinde hiç eleştiri bulunmadığını söyleyen Hadise'nin bu tavrı, eleştirilerden yana sıkıntısını yansıttı. 

Hadise, ilk yarı finalden sonra ilk kez verdiği röportajda hastalığı nedeniyle yaşadıklarını anlattı. Son 6 ay içinde en yoğun ve stresli haftasını geçirdiğini ifade eden Hadise, "Siz bu lekeleri 2-3 gün önce görseydiniz beni anlardınız. Kendimi hiç iyi hissetmedim" diye konuştu.

Birçok modacıdan ve çeşitli çevrelerden kırmızı kıyafetiyle ilgili eleştiriler alan Hadise, tüm bu eleştirilere karşın kendisinin elbiseyi beğendiğini söyledi. Kendisine yapılan eleştirileri ağır ve ölçüsüz olarak niteleyen Hadise, "Ben kıyafeti çok beğendim. Şu an büyükelçinin evindeyiz. O da çok beğeniyor. O beğeniyorsa herkesin beğenmesi lazım bence. Ben çok rahatım kıyafetle" dedi. Herkesin beğenmesi gibi bir durumun sözkonusu olamayacağının altını çizen Hadise, "O yüzden herkesin tepkisine saygı duyuyorum. Biz sadece, orada ben kendimi hem sanatçı olarak temsil ediyorum. Yani bu ne demektir; giydiğim kıyafetin kendimi rahat hissettirmesi lazım. Aynı anda ben orada Türk halkını, Türkiye'yi temsil ediyorum. Ben zaten koreografiye darbukalar, göbek dansı falan hiç eklemedim. Çünkü bu çok beklentili bir performans olurdu. Çünkü herkes Türkiye deyince, 'A göbek dansı' diyor. Ben bunu yapmak istemedim. Daha modern bir koreografi sergilemek istedik ve biz bunu bence çok güzel başardık. Ama onu performansta göstermiyorsan, kıyafette göstermen lazım. Bu yüzden kırmızı renk ve bu yüzden biraz daha göbek dans havası var kıyafetlerde. Harlem pantolonlar var dansçılarda ama hepsi çok modern ve fitüristik havada. Bence Türkiye'yi çok güzel, çok modern ve kültür seviyesinde temsil ettik diyorum" şeklinde konuştu.

Hürriyet Gazetesi