Elif Ece Uzun'dan mankenliğe devam

Mankenliğe 15 yaşında Best Model Yarışması’na katılarak başlayan Elif Ece Uzun, defileden defileye koşuyor.

Elif Ece Uzun'dan mankenliğe devam
Elif Ece Uzun'un Akşam'da yayınlanan röportajı..

Türkiye’deki mankenlik sektöründen söz edecek olursak, sanki hep aynı isimler üzerinden yürüyor. Yeni isimler hiç çıkmıyor gibi… Sizce doğru mu düşünüyoruz?


Kesinlikle haklısınız ama bu bir süreç, hayatta her şey değişime dönüşmek zorunda, her şey en tepe noktaya ulaştıktan sonra en başa dönüyor, gözlemlediğinizde bunu fark etmemek mümkün değil. Modellik Türkiye’de bir dönemin en popüler mesleklerindendi. Bence bunda magazin basının rolü çok büyüktü. Hatırlarsanız bir dönem programlarda büyük çoğunlukla modeller kullanıldı. Haberler hep onlar üzerine kurgulandı. Doğal olarak da mesleğin en popüler zamanında tercih eden insanlarda fazla oluyor. Şimdilerde ise bu tercih yerini başka mesleklere bıraktı. Tabii ki bu durumun doğmasına birçok etken sayabiliriz. Televizyonlardaki reklam yasağı bizim işlerimizi etkiledi. Bunlar üste üste eklenince tuzu biberi oldu. Bu yüzden eskisi kadar model türemiyor. Var olan işleri de eski ve tecrübeli modeller alınca, iş yapamayan yeni modeller haliyle başka sektörlere kayabiliyorlar. 

Uzun süredir genç yaşta bu kadar çizginizi korumak zor olsa gerek. Bunun için prensipleriniz, vazgeçilmezleriniz ve olmazsa olmazlarınız nelerdir?

Aslına bakarsanız çok çaba sarf etmiş sayılmam. Karakterim itibarıyla sakin bir hayatı seviyorum. İşim dışındaki zamanlarda kitaplarım, arkadaşlarım, kedim, ailem, arada seyahatlerim var ki onlar benim için en büyük terapi… Yolda olmak bana kendimle yüzleşme fırsatı veriyor. Son zamanlarda ata binmeye başladım. Bir taraftan da spor yapıyorum. Aşırı olan şeyler beni güvensiz hissettiriyor. Dengede olmaksa hayatınıza güveni ve düzeni getiriyor. İşimin hareketli renkli dünyasına olabildiğince sakin yaklaşarak hayatımı dengede tutmayı başarabiliyorum. Bir de işimi yaparken oldukça disiplinliyimdir. Ama bunlar bir strateji değil, tamamen buyum.

GELECEKLE İLGİLİ PLANLAR YAPMAYI BIRAKTIM

Profesyonel modeller eskiden sahnelere şimdi de ekranlara transfer oluyorlar. Sizin de oyunculuk çalışmalarınız olacak mı? Bir kariyer planı oluşturdunuz mu kendinize?

Modellikle beraber bugüne kadar 8 televizyon programı yaptım. Bir gazetede köşe yazılarım oldu. Birkaç reklam kampanyasında yer aldım. Altından kalkabileceğim her işi kabul ediyorum bundan sonrası için de öyle olacak ama şöyle de bir gerçek var. Artık gelecekle ilgili keskin ve kesin planlar yapmayı bıraktım. İnsan her geçen gün gelişiyor, değişiyor, dolayısıyla beklentileri, hayalleri ve hayata bakışı da onunla beraber şekilleniyor. Tabii ki hayallerim var ama onları kesinleştirip, diğer milyonlarca olasılığımı çöpe atmak istemiyorum. Vücudum elverdiği sürece de işime devam edeceğim ama şunu da belirtmekte fayda var; huzurla ve keyifle yapabildiğim müddetçe.

AVRUPA’YA AİLE ENGELİ

Avrupa’da en çok iş yapan modellerden biri olarak oralara kalıcı olarak gitmeyi ve kalmayı düşündünüz mü?


Çok küçük yaşlarda birçok kez fırsatım olmasına rağmen gitmedim. Aileme olan bağım en büyük engelimdi sanırım. Pişman mıyım? Hayır.

Hep aynı kiloda kalmanın bir sırrı var mı?

57 kiloyum. Her gün yarım saat egzersiz yapan birinin kilo alması mümkün değil. En basit yolu kalori azaltmak tabii ki ama yağ yakan, metabolizma hızlandıran yiyecekleri çoğaltmak da iyi bir yol. Bunun yanı sıra gece yemekleri bence tamamen hayattan çıkarılmalı.

EVLİLİK ÜZERİNE KAFA YORMAM

Evlilik ve aşk sorularını sormadan geçmek olmaz. Aşk hayatınızda durumlar nasıl?


Yaşamın özüne ulaşmak, yaşamla beraber akmak, kalpteki zincirleri kırmak, Tanrı’yla, yaşamla olan bağlantıda kalmanın en iyi yolu sanırım aşk… Aile olmak en önemlisi anne olmak hayatta deneyimlenebilecek en güzel şeylerden biri. Günün birinde bir ailem olmasını çok isterim. Ne zaman derseniz hep kullandığım bir cümle var: ‘‘Hayatta siz neye hazırsanız o da size hazırdır”. Dolayısıyla olması gereken zamanda olacaktır, üzerine pek kafa yormadığım bir konu bu yüzden (gülüyor).

Survivor’a katılmayı ister misiniz?

Ben çok hassas beyaz bir tene sahibim. O kadar sıcak bir yerde işim oldukça zor olurdu, yoksa geri kalan her şeyi kolayca yapabilirim aslında (gülüyor).

Televizyon izliyor musunuz? En beğendiğiniz dizi oyuncuları kimler?

Açıkcası çok fazla televizyon izlemiyorum. İzlediğim bir dizi de yok ama Haluk Bilginer, Meltem Cumbul ve Şener Şen’in oyunculuğuna hayranım.
Konular Röportaj