Elmasla gelen güzellik

Elmas denilince hemen aklınıza güzel bir yüzük geliyor ancak elmas sadece takılarınızla sizi güzelleştirmiyor. Estetik alanında da elmasın önemli bir yeri var.

Elmasla gelen güzellik
Akşam'dan Prof. Dr. Reha Yavuzer'in yazısı...

DİAMOND PEELİNG VE BAKIM…


Elmas doğadaki sertlik derecesi en yüksek maddedir. Bu değerli taşın sertliği deri uygulamalarında tercih edilmesine neden olur. Elmas parçalarından oluşan başlıklar kullanılarak yapılan mekanik cilt temizliği işlemine Diamond Peeling diyoruz.  Profesyonel bir cilt bakımı olan bu yöntemde derinin üst tabakası, elmas başlıklarla törpülenerek temizlenir. Üst tabakadaki ölü hücreler uzaklaştırıldıktan sonra, vakumla geriye kalan tüm artıklar da temizlenir. Bunun ardından ise basınçlı bir püskürtme kullanılarak deri altı nemlenmesi sağlanır. Bu aşamada aynı zamanda renk açıcı, besleyici veya sivilcelere yönelik de bir takım aktif kimyasalları vermek mümkün. Tüm bu işlemlerin arkasından ise yeşil, mavi ve kırmızı ışık uygulanarak önce cilt yatıştırılır ardından da kolajen üretimi stimüle edilir. Kabaca 4 aşamadan oluşan bu yöntem ileri profesyonel deri bakımı olarak adlandırılır.

NASIL ETKİ EDİYOR?

Diamond bakım 4 aşamalı kompleks bir uygulamadır. Bakımın ilk aşamasında elmas uçlar yardımıyla kontrollü bir soyma yapılarak ölü hücreler ve üst tabaka alınır. Üst tabakadaki artıkların ve zaman içinde porlarda birikenlerin uzaklaştırıldığı bu aşama en önemli safhalardan biridir ve başarısı elmas uçların kalitesiyle artar. Bu elmas zımparalamayla alttan gelen hücrelerin çoğalması sağlanır. İkinci aşamada vakumlu temizlikle gözenek içerikleri boşaltılır ve geriye kalan artıklar alınır. Bu iki aşama üçüncü aşamada kullanılan solüsyonların içindeki etken maddelerin hücrelere daha iyi nüfuz etmesini sağlar. Üçüncü aşamada basınçlı püskürtmeyle değişik solüsyonlar deri altına ulaştırılır. Etken maddeler hücrelerin antioksidanlarını, besinlerini, nem ihtiyacını veya pigment dengeleyicilerini içerebilir. Bilgisayarlı deri analizine göre cildin durumu tespit edilir ve kullanılacak solüsyonlar belirlenir. Son aşamada kullanılan ışık tedavisi ise cilt ve kolajen yenilenmede rol oynuyor. Yüksek yoğunluktaki led terapiyle kolajen stimülasyonu, akne baskılanması, kızarıklıkların azaltılması sağlanabilir. Sonuçta tazelenmiş, daha nemli, parlak bir deri karşımıza çıkar.

PROBLEMLİ CİLDE UYGUN DEĞİL!

Bu işlem bir tedavi yöntemi olmadığından problemli ciltler için uygun değildir. Cildinin matlığından, kuruluğundan, yorgunluğundan şikâyetçi olanlar için sosyal hayatı etkilemeden gerçekleştirilebilecek bir cilt yenileme sistemi ve bakımıdır. Bu işlem genç yaşta sivilce izleri olanlar ve leke problemi olanlarda tercih edilebilir. Orta yaş itibariyle tüm kadın ve erkeklere yapılabilir. Aktif sivilcesi ve ekzeması olanlarda ise tercih edilmemeli. Yoktur. Çok erken yaşlarda veya çok ince deri yapısında ilk sırada tercih edilen bakım tipi değildir.

KAÇ SEANS UYGULANMALI?

Uygulama 30-45 dakika civarında sürüyor. Tek seansta bile ciltteki olumlu değişikliği görmek mümkün. Ulaşılmak istenilen hedefe göre 4-5 seans uygulanabilir.

GÜNEŞE DİKKAT!

Ağrısız bir uygulama olan Diamond Bakım sonrasında kişi normal yaşantısına dönebilir. Uygulamanın yapıldığı gün makyaj kullanımı ve güneşe maruz kalınması istenilmez.

PROF. DR. REHA YAVUZER / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım