Emeklilere bu kez kötü haber!..

TÜİK hesaplarına göre 2015 yılının ilk 3 ayında enflasyonun yüzde 3,03 olarak gerçekleştiğini hatırlatan Türk Emekli-Sen, emeklilere 2015 yılının ilk 6 ayı için verilen yüzde 3'lü zammın üç ay içinde eridiğine dikkat çekti.

Emeklilere bu kez kötü haber!..
CİHAN'ın haberine göre Türk Emekli-Sen ile Birleşik Emeklileri Derneği’nin yaptığı ortak yazılı basın açıklamasında emeklinin mutfak enflasyonunun yüzde 20’yi bulduğu kaydedildi.

Açıklamada şu tespitler aktarıldı: "Devletin resmi kurumu TÜİK hesaplarına göre 2015 yılının ilk 3 ayında enflasyon yüzde 3,03 olarak gerçekleşti. Emeklilere 2015 yılının ilk altı ayı için verilen yüzde 3 zam, 3 ay içinde eridi, sıfırlandı, eksiye geçti. Emeklinin mutfak enflasyonu yüzde 20’yi buldu. TÜİK düşüre, düşüre yüzde 3,03’e indirebildi. Emekli alacaklı… Emekli zaten borç yiyordu, banka kartları ile durumu idare ediyordu.

Şimdi artık kredi kartı borcunu da ödeyemez oldu. Kredi kartı borç batağındakilerin sayısı 2002 yılında 40 bin 554 kişi iken; 2013 yılında 671 bin 417, 2014 yılında ise tam 1 milyon 18 bin 576 oldu. Bu tablo yıllara göre borç batağına düşenlerin sayılarını göstermektedir. Vatandaşlarımız gırtlağına kadar borca batmış durumdadır.

Bundan sonra bankalar düşünsün, ödenmeyen, icraya verilen kredi kartlarını kimden nasıl tahsil edeceklerse? Hal böyleyken, gecesini gündüzüne katan koca 4 yıl boyunca vatana, millete hizmet eden emekli milletvekillerinin maaşları cumhurbaşkanlığı bütçesine endekslendiği için onlar kurtardı. Yüzde 9,2 maaşlarına zam aldılar.

Emekliler de kara kara düşünüyor, borçları mı ödeyelim, aç karnımızı mı doyuralım? Başka seçenek var mı bilen varsa beri gelsin."