Emeklilerin güncel maaşları ne kadar olacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak’ta hem enflasyon hem ek ödeme artışı yapılırken, 150 binine ayrıca seyyanen zam olacak. Memur emeklilerine de yüzde 4 toplu sözleşme zammı, enflasyon farkı ve ek ödeme artışı göründü.

Emeklilerin güncel maaşları ne kadar olacak?
Takvim Gazetesi'nin haberine göre tüm emeklilerin maaşı Ocak'ta değişecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ocak'ta, 2018'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak. Maaş yükseldiği için Ocak'ta ek ödeme tutarı da artacak. Yüzde 4-5 oranındaki ek ödeme, bu tarihte yeni maaştan hesaplanacağı için yükselecek. 150 bin SSK ve Bağ- Kur emeklisine ayrıca seyyanen zam da olacak. Bin liranın altındaki maaşlar bin liraya tamamlanacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği bu seyyanen zam düzenlemesinin yürürlük tarihi henüz belli değil, ancak en geç Ocak'ta uygulamaya geçmesi bekleniyor. Böylece bu emeklilerin maaşına önce seyyanen zam, ardından enflasyon zammı yansıtılacak. Maaşları arttığı için ek ödeme tutarları da artacak. Böylece 150 bin emekli 3 zam almış olacak. Memur emeklilerine de Ocak'ta 3 zam göründü.

Toplu sözleşme kapsamında maaşlara yüzde 4 zam yapılacak, ayrıca 2018'in ikinci yarısında enflasyon yüzde 3.5'i aşarsa fark verilecek. Hem Merkez Bankası'nın hem de ekonomistlerin enflasyon tahmini Ocak'ta fark çıkabileceğini ortaya koyuyor. Memur emeklilerinin enflasyon farkı; Merkez Bankası'nın tahminine göre yüzde 0.37, beklenti anketine katılan ekonomistlerin tahminine göre yüzde 3.17 olacak.

Ayrıca memur emeklilerinin ek ödeme tutarı da maaşları yükseleceği için artacak.