Emekliye bayram ikramiyesi masada

Emeklilere ve memurlara dini bayramlarda ikramiye verilmesi önerisi bugün yapılacak Kamu Personel Danışma Kurulu'nda (KPDK) görüşülecek.

Emekliye bayram ikramiyesi masada
Yeni Asır'da yer alan habere göre teklif yasalaşırsa yılda iki maaş ikramiye ödenecek. Ağustostaki toplu sözleşme görüşmelerinde karara bağlanmayan konular KPDK gündeminde olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu başkanlığında bakanlıkta yapılacak toplantıya, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen ve KESK yöneticilerinin yanı sıra ilgili sendikaların genel başkanlarının da katılması bekleniyor. Yılın son toplantısında Memur-Sen'in 4/B ve 4/C'lilerin kadro durumu başta olmak üzere, toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme getirilen ve çözümü daha sonraya bırakılan konuların ele alınacağı öğrenildi. Bu konular arasında emeklilere ve memurlara dini bayramlarda ikramiye verilmesi de bulunuyor. Eğer anlaşma sağlanırsa yılda iki kez birer maaş olmak üzere bayram ikramiyesi verilmesi sağlanacak.

YAŞLIYA KREDİDE EMSAL KARAR

Yargıtay, kredi çekmiş olanları ve çekecekleri ilgilendiren bir karar aldı. Kredi çeken 75 yaşındaki müşteriye hayat sigortası yaptıran banka, tüketicinin vefat etmesiyle kredinin kalan kısmının ücretini karşılamayı reddetti. Tüketicinin mirasçılarının Ceyhan 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı davaya son noktayı koyan Yargıtay 19. Hukuk Dairesi, emsal bir karara imza atarak, bankanın tüketicinin yaşını bilerek poliçe düzenlediğini ve sonucuna katlanması gerektiğine karar verdi.

Kararda, "Dosyadaki yazılara kararın dayandığı delillerle gerektirici sebeplere, delillerin takdirinde bir isabetsizlik bulunmamasına göre davalı vekilinin yerinde görülmeyen bütün temyiz itirazlarının reddiyle usul ve kanuna uygun bulunan hükmün onanmasına oy birliği ile karar verildi" denildi.