Emekliye bin TL düzenlemesi

Geliri bin liranın altındaki 150 bin emekliye iyileştirme yapılacak. İkizi olana ayda 150 lira destek verilecek. İşsizlik ödeneğinde 120 gün kesintisiz prim şartı kalkıyor. 460 bin er ve erbaş ailesine sağlık yardımı sağlanacak.

Emekliye bin TL düzenlemesi
Yeni Asır Gazetesi'nin haberine göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı icraat programı kapsamında 100 günde gençlerden kadınlara, işverenden ihtiyaç sahiplerine, çalışanlardan emeklilere kadar birçok kesimi ilgilendiren projeler yaşama geçiriliyor. Bu kapsamda 150 bin emeklinin aylıkları iyileştirilerek bin liranın altında kalması önlenecek.

Gazi ve şehit yakınlarının sigorta borçları telkin edilecek, 460 bin er ve erbaş ailesine sağlık hizmeti sağlanacak.

İşsizlik ödeneğinde 120 gün kesintisiz gün prim ödeme şartı kaldırılıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, icraat programı kapsamında sosyal güvenlik alanında hayata geçirilecek projelerin ayrıntılarını açıkladı:

EMEKLİ MAAŞINA DÜZENLEME: '1000 liranın altında emekli maaşı bırakmama' sözümüzü yerine getiriyoruz. Yapacağımız mevzuat değişikliğiyle 1000 liranın altında maaş kalmayacak. Düzenlemeden 150 bin emekli yararlanacak.

ŞEHİT YAKINI VE GAZİLERİN SGK BORÇLARI SİLİNECEK: Bakanlık olarak şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin her türlü ihtiyaçlarında yanlarında olmaya devam ediyoruz. Bu amaçla yaşama geçireceğimiz uygulamalar ve atacağımız kalıcı adımlarla şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin SGK borçlarını terkin ediyoruz.

ER VE ERBAŞ AİLESİNE ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ: Er-erbaşların ailelerine de ücretsiz sağlık hizmeti vereceğiz. 460 bin er ve erbaşımızın ailelerinin sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlayacağız.

İŞSİZLİK MAAŞINA BAŞVURU KOLAYLAŞTIRILIYOR: İşsizlik ödeneğinde başvuru şartlarını esnetiyoruz. Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün kesintisiz prim ödeme şartı kalkıyor.
Bu kuralı, 'Hizmet akdinin bitmesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olanlardan' şeklinde değiştiriyoruz. Bu düzenlemeden 12 bin 500 kişinin daha yararlanmasını öngörüyoruz.

AĞIR HASTALARA FATURA DESTEĞİ: Bakanlığımız, maddi zorluk içindeki ağır kronik hastaların tedavilerini aksatmadan sürdürmelerini sağlamak için önemli bir adım atıyor. Evde bakım yardımı alanlar hariç, ağır kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı hastaların tedavilerini aksatmadan sürdürebilmelerini amaçlıyoruz. Bunun için, hastalara, kullanılan cihazın aylık ortalama tüketimi tespit edilerek elektrik tüketim desteği vereceğiz.

BAĞ KUR BORÇLULARINA KOLAYLIK: Bağ-Kur'lu sigortalılarımıza sosyal güvenlik primlerini ödeme kolaylığı ve geçmiş hizmetlerini dondurarak sağlık hizmetlerinden faydalanma imkanı sağlayacağız. 31 Temmuz 2018'e kadar talep edenlerin prim borcuna bağlı olarak, geçmişe yönelik hizmetleri dondurulacak, sağlık hizmetleri aktif hale getirilecektir.

ÇOKLU DOĞUM YAPANA DESTEK: Çoklu doğumla dünyaya gelen çocukların bulunduğu hanelerin beslenme ve öz bakım ihtiyaçlarının desteklenmesine yönelik 'Çoklu Doğum Yardımı Programını' hayata geçiriyoruz. Çoklu doğumla beklenmedik harcamalarla karşılaşan muhtaç ailelere 0-2 yaş grubundaki çocukları için aylık 150 TL ödeme yapacağız.

SOSYAL HİZMET MERKEZLERİ AÇILACAK: Çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, destekleyici rehberlik ve danışmanlık odaklı sosyal hizmetlere erişim kolaylığı önceliklerimiz arasındadır. Bakanlığımızın sosyal hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak amacıyla Sosyal Hizmet Merkezleri açacağız.

ENGELLİYE TEK RAPOR İMKANI: Bakanlığımızca, Engelli Sağlık Kurulu raporlarında yaşanan sorunların giderilmesi ve engellilerimizin hak ettikleri sosyal desteğe daha etkin ulaşmasını amaçlamaktayız. Bu doğrultuda engelli vatandaşlarımızın her bir işlem için ayrı ayrı rapor almasının önüne geçmeyi hedefliyoruz.