Emekliye çifte maaş müjdesi!..

Memur emeklileri Temmuz ayı maaşlarını zamsız olarak 22-23 Haziran’da alacak. Çifte artışla oluşacak zam farkları ise Temmuz ayı içerisinde verilecek.

Emekliye çifte maaş müjdesi!..
Takvim'de yer alan habere göre Temmuz'da tüm emeklilere zam var. Zam oranı ise 3 Temmuz'da belli olacak ve maaşlara yansıtılacak. Maaşlarını her ayın 1'i ile 5'i arasında alan memur emeklileri, Temmuz ödemelerini zamsız olarak 22-23 Haziran'da alacak. Çifte artışla oluşacak zam farkları ise Temmuz ayı içerisinde verilecek. Memur emeklileri, Temmuz'da, toplu sözleşme kapsamında yüzde 4 zam alacak. Ayrıca bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon yüzde 3'ü aşarsa, aşan kısım da yüzde 4'lük zamma eklenecek. İlk 5 aylık enflasyon, memur emeklilerinin yüksek bir oranda enflasyon farkı alacağını ortaya koydu. Kesin rakam da 3 Temmuz'da açıklanacak. Memur emeklilerinin Temmuz ayı maaş ödemeleri, Ramazan Bayramı nedeniyle erkene çekildi. Maaş tarihleri 1, 2, 3 Temmuz olanlara 22 Haziran'da, 4 ve 5 Temmuz olanlara ise 23 Haziran'da ödemeleri yapılacak. Zam oranı 3 Temmuz'da belli olacağı için, memur emeklileri 22-23 Haziran'da ödemelerini zamsız olarak alacak. 3 Temmuz'da enflasyonun açıklanmasıyla zam oranı kesinleşecek ve ay içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun duyuracağı tarihlerde çifte artışla oluşacak zam farkları ödenecek.

Yani memur emeklileri Temmuz maaşını bu ay, yüzde 4 zam ve enflasyon farkının getireceği artışı Temmuz'da cebine koyacak. Halen en düşük memur emeklisi maaşı, bin 658 lira seviyesinde bulunuyor. Eğer ilk 6 aylık enflasyon yüzde 6.48 çıkarsa, bu maaş da yüzde 3.48 enflasyon farkı ve yüzde 4 zam ile bin 784 liraya yükselecek. Memur emeklisine 22-23 Haziran'da bin 658 lira 31 kuruş ödenecek, Temmuz ayında da hesaba 126 lira 35 kuruşluk çifte zam farkı yaratılacak.

Emekliye çifte maaş müjdesi!..