Emekliye ek zam müjdesi!

12.3 milyon emeklinin Ocak'ta maaşıyla birlikte ek ödemesi de artacak. Ayrıca yüzde 4-5 oranındaki ek ödemenin yüzde 8-9’a çıkartılması da gündemde...

Emekliye ek zam müjdesi!
Takvim Gazetesi'nin haberine göre tüm emekliler Ocak'ta zam alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 2018'in ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon oranında zam verilecek. Memur emeklilerine ise yüzde 4 toplu sözleşme artışının yanı sıra 2018'in ikinci yarısında enflasyon yüzde 3.5'i aşarsa aşan kısım kadar fark yansıtılacak.

KARAR BEKLENİYOR

Ocak'ta maaşlar artacağı için, emeklilere her ay verilen ek ödeme de zamlanacak. Halen maaşı bin 106 lira 12 kuruşun altında olanlara net aylıklarının yüzde 5'i, üstünde olanlara ise yüzde 4'ü oranında ek ödeme veriliyor. Ocak'ta bu sınır yükselecek. Ek ödemenin tutarı yeni maaşlar üzerinden hesaplanacağı için artacak. Ayrıca ek ödeme oranlarının artırılması da gündemde.

Vergi iadesinin yerine getirilen ek ödeme oranının o dönemde iyi bir ek gelir sağladığını belirten emekliler, "Ancak günümüz şartlarında çok düşük kaldı. Çalışanlara Asgari Geçim İndirimi olarak en az 152 lira ödeniyor. Ek ödeme tutarımız bunun altında" diyor.

Emekliler, ek ödemelerin maaşın yüzde 8'i, 9'u seviyesine yükseltilmesi için verilecek kararı bekliyor.