SSK emeklisine en az bin 535 TL maaş!

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Ocak zammı için enflasyon verilerine kilitlendi. Yüzde 3.43 çıkan 4 aylık enflasyona göre en düşük maaş 2000’den önce emekli olan SSK’lılarda bin 535 liraya çıkacak...

Emekliye en az bin 535 TL!
Yeni Asır'da yer alan habere göre 9 milyona yakın SSK ve Bağ-Kur emeklisi, Ocak zammı için enflasyon verilerini bekliyor. Yüzde 3.43 çıkan 4 aylık enflasyona göre en düşük maaş SSK'lılarda bin 535 liraya çıkacak. Maaşlar, Kasım ve Aralık enflasyonuyla artabilir. Ocak'ta tüm emeklilerin maaşı değişecek. Memur emeklileri, yeni maaşlarını biliyor. Sadece enflasyon farkı olup olmayacağını gözlüyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranlarını ise 2017'nin ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon belirleyecek. Kasım ve Aralık enflasyonuna göre zam oranı artabilecek. Buna göre; halen bin 260 lira olan en düşük esnaf emeklisi aylığı bin 303 liraya yükselecek. En düşük maaş; Bağ-Kur tarım emeklilerinde bin 6 liradan bin 40 liraya, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda bin 535 liraya, 2000- 2008 arasında emekli olanlarda bin 204 liraya çıkacak.

KESİN RAKAM 3 OCAK'TA

Maaşlar Kasım-Aralık enflasyonu artı çıkarsa yükselecek. Kesin rakam 3 Ocak'ta ortaya çıkacak. Merkez Bankası'nın yüzde 9.8'lik enflasyon tahminine göre yılın ikinci yarısında emekli zam oranı yüzde 3.69 olacak.

BAĞ-KUR'LUYA KREDİ İLE EMEKLİLİK MÜJDESİ

Bağ-Kurlulara 'krediyle' emeklilik imkanı geldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, SGK'ya prim borcu olan esnaf ve sanatkarların maaşlarına karşılık bankadan kredi alarak emekli olmalarının yolunun açıldığını belirtti. Palandöken, prim borcundan dolayı emekli olamayan Bağ- Kur'lulara yönelik Ziraat Bankası yetkilileriyle görüştüğünü bildirdi. Emeklilik şartlarını tamamladığı halde prim borçları nedeniyle emekli olamayan çok sayıda esnaf ve sanatkar bulunduğunu vurgulayan Palandöken, "Yapılacak protokolle emeklilik şartlarını tamamlamış olan ancak prim borçları nedeniyle emekli olamayan esnaf ve sanatkarlara düşük faizli, 48 ay vadeli emekli aylıklarına mahsuben kredi kullandırılması talep edilecek" dedi.