Emine Ana evini satıp huzurevine yerleşti!

Çanakkale'de 75 yaşındaki Emine Yelboğa, kız çocuklarının okuması için evini satıp huzurevine yerleşti. Evin satışından gelen 200 bin TL’yi bağışladığı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ise 6 kız öğrenciye burs vermeye başladı.

Emine Ana evini satıp huzurevine yerleşti!
Yeni Asır'da yer alan habere göre eşi ölen, çocukları da olmadığı için yalnız yaşayan Emine Yelboğa, Çanakkale'de oturduğu evini, 'Kız çocukları okusun' diye satıp huzurevine yerleşmeye karar verdi.
Çanakkale Valiliği Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne yerleşen Yelboğa, evini 350 bin TL'ye sattı. Paranın 200 bin TL'sini kız çocuklarına burs verilmesi için bir süre görev yaptığı ÇYDD'ye bağışladı.

Kalan 150 bin TL'yi kendi hesabına yatırdı. Ancak tüm mal varlığını, ölümünden sonra ÇYDD'ye bağışlayacağını taahhüt etti.

'KIZLAR HEP OKUSUN'

Kalan paranın bir bölümüyle de Kepez Beldesi'nde adının verildiği çocuk parkı yaptıran Yelboğa, "Gönlümde hep kızların ve çocukların okuması yatıyordu. Ortada tahsilsiz insan kalmasın istiyordum. Eğer biz çocukların elinden tutsaydık daha rahat okurlardı. Aileler çocuklarını okutsunlar. Park yaptırdım, özgeçmişimi yazmamı istediler. Sadece lise eğitimimi yazabildim. Üniversitede okuyup yazamadığım için çok ağladım o zaman. Bu yüzden kızlar hep okusun" dedi.