EMİNE AYNA'DAN İLGİNÇ SÖZLER!

DTP'nin olaylı kongresinde eşbaşkanlar Ahmet Türk ve Emine Ayna arka arkaya iki konuşma yaptılar.

EMİNE AYNA'DAN İLGİNÇ SÖZLER!

Ayna’nın konuşmasından satırbaşları şöyle:
 
PKK SÜRECE DAHİL EDİLMELİ
Bu demokratik siyasete hiçbir kaygıya ya da komplekse kapılmadan PKK’yi de dahil edebilecek demokratik olgunluğu gösterebilmeliyiz. Bunu yapmamak PKK olmasaydı, ben Kürtleri kabul etmek zorunda kalmayacaktım, Kürtçe şeş tv’yi açmayacaktım, madem onun yüzünden bunları yapıyorum. O zaman onlardan bunun intikamını alacağım; bu adımların tümünü atsam da onları yok edeceğim; anlamına gelir.

TÜRKLÜK DEĞİL TÜRKİYELİLİK
Vatandaşlık etnik değil coğrafi tanımlanmalı. Üst kimlik Türklük olursa bu bir etnik kimliğin diğer kimliklere üstün kılınması anlamına gelir anti demokratiktir ve şu anda da mevcut olan durumdur. Bu nedenle üst kimlik Türkiye’lilik olabilir. Bu coğrafik bir tanımlama olur ve Türkiye topraklarında yaşayan herkeste aidiyet duygusunu pekiştirir.

ÖZERKLİK İSTEDİ
Atatürk’ün 1920’lerde belirttiği gibi demokratik özerk bölgeler farklılıkların insiyatiflerinin tanınmasını sağlar, buda Türkiye’yi merkezi otoriter idari yapılanmadan kurtarır.

ALEVİLERE GÖZ KIRPTI
Alevi vatandaşlarımıza sesleniyoruz. sizler CHP’yi hak etmiyorsunuz. Çok daha iyilerine layıksınız.

HEDEF METROPOL İLLER
İstanbul Türkiye’nin en büyük Kürt ilidir. Ve önümüzdeki dönem bu potansiyelini açığa çıkaracağız. Yine İzmir, Adana, Mersin, Kocaeli, Denizli, Manisa, Ankara, Konya, Kayseri, Kırşehir ismini burada saymaya zamanımız yetmeyecek birçok ilde çok ciddi potansiyelimiz vardır. Bu yıl bu illerde DTP yılı olacak.

"KÜRDİSTAN" DEDİ
Kürdistan’da ki halkımız bizim bu yoğunlaşmamızı anlayacak ve kendisi de bu konuda bizlere yardımcı olacaktır. Kürdistan halkının kendisi DTP’dir, özgürlük hareketidir. Önümüzdeki genel seçimde % 10 bizim için hiçbir engel teşkil etmeyecektir.