Emine Erdoğan: "Kızlarımızın yeri yalnızca ve yalnızca okuldur"

KADEM tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde konuşan Emine Erdoğan "Eğitim yuvaları en güvenli limandır." dedi

Emine Erdoğan: "Kızlarımızın yeri yalnızca ve yalnızca okuldur"
Habertürk'te yer alan habere göre 2. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde konuşan Emine Erdoğan, "Şuna kesinlikle inanıyoruz ki; eğitim çağındaki kızlarımızın yeri yalnızca ve yalnızca okuldur. Eğitim yuvaları kız çocuklarımızı içine düşebilecekleri yanlış uygulamalardan koruyacak en güvenli limandır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde konuştu.

Emine Erdoğan, "Milletimizin engin duyarlılığı ile mülteciler bu ülkede misafir olarak muamele görmüştür. Devletimiz din, dil, ırk ayrımı yapmadan mazlumlara kucak açmıştır. Şu anda Türkiye gayrisafi milli hasıla oranlarına göre dünyanın en cömert ülkesidir. Daha önemlisi adaletin sözcüsü olan bir ülkedir. Dünya 5'ten büyüktür sözü egemen güçlerin tasallutu altındaki düzene itirazdır. Uluslararası kurumlarda adaletli bir temsile çağrıdır" dedi.

"EĞİTİM YUVALARI EN GÜVENLİ LİMANDIR"

"Hakim dünya düzeninin değişmesinde kadınların önemli misyonlar üstleneceğine inanıyorum. Barış ortamı inşa etmede kadınlar daha aktif ve mahirdirler. Kadınların etkinliğinin arttığı bir dünyada adaletin tesisi daha da kolaylaşacaktır" diyen Erdoğan, "Şuna kesinlikle inanıyoruz ki eğitim çağındaki kızlarımızın yeri yalnızca ve yalnızca okuldur. Eğitim yuvaları kız çocuklarımızı içine düşebilecekleri yanlış uygulamalardan koruyacak en güvenli limandır" ifadesini kullandı.

"ZOR ZAMANLARDAN GEÇİYORUZ"

Emine Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Kadınların toplumsal hayatta daha aktif roller aldığı bir ülke hedefliyoruz. Bunun için iş dünyasının, akademinin, medyanın, siyasetin kendine adaletli bir temsil hedefine adaması gerekmekte. İş birliğini arttırmamız gerekiyor. Gerek ülke olarak, gerek dünya olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Terörü hak edilmemiş güçlerin garantisi olarak görenler karşısında, mazlumların haklarının savunucusu olmak bizim için bir onurdur. Çalınmış coğrafyaların, yağmalanmış ekonomilerin, çarpıtılmış tarihin hakkını inşallah bizler iade edeceğiz. Yaşadığımız dünya, belki insan eliyle her şeyin bozulup yozlaştığı bir dünya; fakat her şeyi düzeltecek olan da yine insandır. Bütün mesele içimizdeki adalet duygusunu ve hamurumuzda var olan faziletleri açığa çıkarmaktır. Adalet öyle bir anahtardır ki insanlığa nefes aldıracak tüm kapıları açar."