Emniyet Müdürü'nden şiddet mağduru kadınlara yardım eli

İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, İzmirlilerle cep telefonu numarasını paylaşınca, şiddete uğrayan kadınların da kurtarıcısı oldu.

Emniyet Müdürü'nden şiddet mağduru kadınlara yardım eli

Numayarı arayan kadınlar, yaşadıklarını doğrudan Bilkay’a anlatma fırsatı buldu. 50 kadın dayakçı kocasından kurtarıldı.

BİNLERCE ÇAĞRI

İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, atandığı gün cep telefonunu İzmirlilerle paylaştı, "Sorunlarınız için gece gündüz arayabilirsiniz" dedi. Binlerce çağrı alan Bilkay’ı şiddete uğrayan kadınlar da son çare olarak aradı. Bilkay’ı arayan kadınlar, "Kocam sürekli beni dövüyor, şiddet gösterip hakeret ediyor, artık dayanacak gücüm kalmadı" diyerek şikayetlerini dile getirmesi üzerine Bilkay, ekiplere talimat vererek başvuruların zaman geçirmeden değerlendirilmesini sağladı.

50 KOCAYA İŞLEM

Ekipler hemen olaya ederek eşleri hakkında işlem yapılmasını sağladı.

Ayrıca polis, şikayetçi olan kadınları da sık sık ziyaret ederek aynı konunun yeniden yaşanıp yaşanmadığını kontrol etti. Bilkay, 50’nin üzerinde dayak ve şiddet gören vakaya müdahele ettiklerini belirterek, "Kadına el kalkmaz, bu erkeklik değil acizliktir. Dayak ve şiddet olayı ile ilgili tüm kadınlar günün her saati 24 saat beni arayabilir" dedi.

İHTİYACI OLAN

Verdiği cep telefonu numarasından binlerce kişinin kendisini aradığını ancak en önemli noktanın ise "rahatsız edici" tek arama olmamasını söyleyen Bilkay, "Arayanların tamamı bir sıkıntısını, bir sorununu, ya da önemli bir bilgiyi aktarmak için, güvendiği için aradı. Bu anlamda İzmirlilere, beni kendilerininden biri gibi görüp arayıp sorunlarını bildirdikleri için sonsuz teşekkür ederim" dedi.

"YANLARINDAYIZ"

Tüm kadınların 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutladığını söyleyen Bilkay, "Şiddet gören, zor durumda olan İzmirli kadınlarımıza sesleniyorum. İster beni, ister 155 Polis imdat numarasını 24 saat hiç düşünmeden arayın. Hemen gereğini yapalım. Böyle kuralsızlığa asla izin vermem. Kadınlar artık korkmuyor, müdürüm kocam dövüyor diye beni aramaları, artık kadınların korkmadığını gösteriyor. Kadınlarımız polisin hep yanında olduğumuzu bilsinler yeter. Son üç içinde 50’nin üzerinde şiddet gören kadına yardımcı olduk" dedi.

Fatih Şendil