Alperen'in ailesi Arzu öğretmenle buluştu!

Anaokulunun servisinde unutulduğu için hayatını kaybeden Alperen Sakin’in anne-babasıyla, polise gerçeği anlatarak olayı açığa çıkaran öğretmen Arzu Gülmez ilk kez bir araya geldi.

En acı buluşma!
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre İzmir'in Çiğli ilçesindeki Özel Sevgi Yumağı Anaokulu'nun servis aracında 9 saat boyunca unutulması sonucu hayatını kaybeden 3 yaşındaki Alperen Sakin'in ölümü Türkiye'yi yasa boğarken, çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Minik Alperen'in yaşamını yitirdiği anaokulunun camları önceki gece kimliği belirsiz kişiler tarafından taşlanırken, bazı veliler kreşin sahibi ve müdürü Yurdagül İ'ye tepki göstererek tutuklanması için savcılığa suç duyusunda bulundu.

Vatandaşların tepkisinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı okulun tamamen kapatılmasına karar verdi.
Daha önce serbest bırakılan anaokulu sahibi Yurdagül İ. ile servis sorumlusu Dilara K. hakkında da yeniden gözaltı kararı verildi.

Ayrıca anaokulundaki çocukların kayıtsız, personelinin sigortasız ve kaçak çalıştıkları ortaya çıktı.
Milli Eğitim müfettişlerinin denetim için geldiği sırada Yurdagül İ.'nin kayıtsız olan çocukları kendi evinde sakladığı öğrenildi. Öte yandan Alperen'in ölümüyle ilgili gerçeği polise anlatarak okul sahibi, servis şoförü ve görevlisinin yalanlarını ortaya çıkaran öğretmen Arzu Gülmez, acılı aileyle bir araya geldi.

Alperen'in babası Serkan Sakin, "Arzu Gülmez gerçeği söylememiş olsa bu işten kurtulabilirlerdi" dedi.

'O BENİM KARDEŞİM'

Anaokulunun servisinde unutulduğu için feci şekilde can vererek ölen Alperen Sakin'in anne-babasıyla, polise gerçeği anlatarak olayı açığa çıkaran öğretmen Arzu Gülmez ilk kez bir araya geldi. Buluşmada gözyaşları sel oldu. Alperen'in annesi Buket Sakin ile Arzu Gülmez birbirlerine sıkı sıkıya sarılırken, anne Sakin genç öğretmenin elini bir an olsun bırakmadı.

Arzu öğretmen aileye yaşananları tüm detaylarıyla anlatırken, duyduklarına inanamayan Sakin çifti şoke oldu. Baba Serkan Sakin, Arzu öğretmenin bundan sonra kardeşi olduğunu söyleyerek, "O artık benim kardeşim. İsterse burada bizimle yaşayabilir. Allah benden Alperen'imi aldı ama bir kardeş verdi. Arzu öğretmen baskılara rağmen gerçeği anlatmasaydı okul yönetimi gerçekleri örtbas etmek için elinden geleni yapacaktı" dedi.

ÇIĞLIKLARLA KOŞTU

Arzu Gülmez, "Ben okula servisten sonra geliyorum. Dilara K. ve Taner İ. bütün çocukları kontrol edip servisten çıkıyorlar. O gün hiçbiri bunu yapmamış. Aynı gün doğum günü vardı. Yurdagül İ. ve diğerleri doğum günü kutlayacakları için 35 çocuğun sorumluluğunu bana yükledi. Ben de yoklama aldım. Alperen'in grubuna geldiğimde onun olmadığını gördüm. Herkese sorduk. En sonunda servis şoförü elindeki anahtarı üstünkörü uzatarak, 'Bir servise bakın. Belki oradadır' dedi. Yerinden bile kımıldamadı. Ardından Dilara K. servise bakmaya gittiğinde çığlık attı. Alperen'in kucaklayarak bahçeden içeri soktular. Mosmor olmuş, ölmüştü" dedi.

112'yi aradığını kaydeden Gülmez, Yurdagül İ'nin telefonu kapattırarak, "'Telefonu kapat. Özel hastaneye kaldıracağız' dedi. Ben de telefonu kapattım. Ahmet Somun isimli kişi telefon açarak, 'Çocukları servisle evlerine gönderin. Bir şey olmamış gibi davranın' dedi. Ardından bana 'Sakın doğruyu söyleme. Söylersen meslek hayatın biter. Kötü şeyler olur' dedi.

Ama ben doğruyu söyleyeceğimi belirttim. Karakola giderken Yurdagül bana doğru 'Sen görürsün' diyerek başını salladı"
diye konuştu. Gülmez'in Ahmet Somun'la ilgili gerçeği anlatması üzerine şoke olan baba ve anne Sakin, "O adam bize hastanede ağlayarak sarılmıştı" diye konuştu.

ÇOCUKLAR KAÇIRILIYORDU

Gülmez, "Sadece Alperen değil, birçok çocuk okula kayıtlı gözükmüyor. Okul yönetimi böylece daha çok para kazanıyordu. Benim baktığım 11 bebeğin tamamı kaçaktı. Müfettiş geldiğinde çocukları arka kapıdan evlerimize kaçırıyorduk" diye konuştu.

Serkan Sakin ise "Okul komple kaçak. Sorumlu olan herkese davacı olacağım" dedi.

KAYITLAR EVİNDE ÇIKTI

Yurdagül İ, özel hastanede aileye çocuklarının uykuda öldüğünü söyleyince anne Buket Sakin, oğlunun son görüntülerini izlemek istedi. Ancak İ, bir yandan aileye teselli verirken, okulu arayıp kamera kaydının çıkarılması talimatını verdi. Kamera kaydı, İ'nin evinden çıktı.

KREŞ KAPATILDI

Olaya ilişkin yürütülen idari soruşturma çerçevesinde anaokulun kapatılmasına karar verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, olayın ardından görevlendirilen müfettişlerin ön raporu tamamladığını açıkladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, rapordaki değerlendirme çerçevesinde soruşturmanın detaylı olarak devam edebilmesi amacıyla özel anaokulunun kapatılması kararını aldı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "Okulu süresiz bir şekilde kapattık. İdari soruşturma sonucunda ciddi boyutta bir para cezası kesilecek. Öğrenci e-okul sistemine kayıtlı değil. Servis kayıtlı değil. Bu okul yaz okulu olduğu için Kaymakamlık oluru ile açılmış" diye konuştu. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, öğrencinin resmi kaydının olmaması sebebiyle okul hakkında SGK ve Gelir İdaresi Başkanlığı'na suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

GÖZALTI KARARI

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı, Alperen Sakin'in ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında anaokulu sahibi Yurdagül İ. ile olay sonrası serbest bırakılan servis sorumlusu Dilara K. hakkında yeniden gözaltı kararı verdi. Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamaya göre, çocuğun otopsi işleminin yapıldığı, kamera kayıtları da dahil bütün delillere el konulduğu belirtildi.

Aynı zamanda kreş sahibi ve müdürünün eşi olan servis şoförü T.İ'nin gözaltına alınmasının ardından tutuklandığı, daha önce savcılıktan serbest bırakılan servis görevlisi Dilara K'nin yeniden gözaltına alınarak adliyeye sevk edildiği bildirilen açıklamada, "Olayda ağır ihmali bulunduğu tespit edilen servis şoförü savcılık sorgusunun ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Bahse konu kreşin müdürü için de gözaltı talimatı verilmiştir" ifadelerine yer verildi. Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, evladını kaybeden anne babaya baş sağlığı telefonu açtı. Dağ aileye gerekenin yapılacağını söyledi.

OKULUN CAMLARI TAŞLANDI

Minik Alperen'in yaşamını yitirdiği anaokulunun camları gece saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından taşlandı. Binadaki bazı camlar atılan taşlarla kırıldı. Bu arada kreşin sahibi ve müdürü Yurdagül İ'ye tepki gösteren veliler, savcılığa suç duyurusunda bulunup tutuklanmasını istedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM ALPEREN 'İN BABASINI ARADI

Başbakan Binali Yıldırım, Alperen'in babası Serkan Sakin'i telefonla arayarak olaydan duyduğu üzüntüyü ifade etti. Yıldırım ihmali bulunanların gereken cezayı alması için olayın takipçisi olacağını söyledi.

Alperen'in ailesi Arzu öğretmenle buluştu!