En büyük eğlencemiz 'market alışverişi' çıktı!..

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yaptığı ‘Aile İlişkileri’ adlı araştırmada ilginç sonuçlar çıktı. Aile bireylerinin en büyük aktivitesi market alışverişi. Bunu yemek ve fatura takibi izliyor.

En büyük eğlencemiz 'market alışverişi' çıktı!..
Bugün'den Fatma Eren'in haberine göre TÜ­İK bu kez de ai­le iliş­ki­le­ri­ni mer­cek al­tı­na al­dı. ‘Ai­le İliş­ki­le­ri­’ araş­tır­ma­sı ya­pan TÜ­İK, ai­le fert­le­ri­nin bir­lik­te yap­tı­ğı en faz­la ak­ti­vi­te­nin market alış­ve­ri­şi ol­du­ğu­nu tes­pit et­ti.

Yüz­de 26,8’le ilk sı­ra­da yer alan alış­ve­ri­şi yüz­de 22,6’y­la sof­ra­nın ku­rulup kal­dı­rıl­ma­sı ve yüz­de 10,2’y­le fa­tu­ra­la­rın öden­me­si ta­kip et­ti.

HAF­TA SO­NU BU­LU­ŞU­YOR­LAR

Ai­le bi­rey­le­ri en çok haf­ta so­nu bir ara­ya ge­li­yor. Yüz­de 90,2 olan haf­ta so­nu­nu bu­luş­ma­la­rın­da yüz­de 85,8’le ak­şam ye­me­ği, yüz­de 73,4’le sa­bah kah­val­tı­sı iz­li­yor. Ki­şi­le­rin haf­ta içi ev için­de kar­şı­laş­tık­la­rı ak­ta­rıl­dı. Ebe­veyn­ler ara­sın­da ya­şa­nan so­run­la­rın ba­şın­da ço­cuk­lar­la il­gi­li so­rum­lu­luk­lar gel­di.

AR­KA­DAŞ SE­Çİ­Mİ KAV­GA NE­DE­Nİ

Ebe­veyn­leriyle ço­cuğu yüz­de 30,5 ora­nın­da ar­ka­daş se­çi­mi ko­nu­sun­da tar­tış­ma ya­şa­dı­ğı tes­pit edil­di. Yüz­de 28 ora­nın­da har­ca­ma ve tü­ke­tim alış­kan­lı­ğı ile yüz­de 26,1'le gi­yim tar­zı kav­ga ne­de­ni ola­rak gös­te­ril­di. Ço­cuk­lar ile an­ne ba­ba­nın en az si­ya­si gö­rüş yü­zün­den tar­tış­tı­ğı be­lir­len­di.

ALMAN'IN LİSTESİ TÜRK'ÜN BEĞENİSİ

Kültür farklılığı alışverişe yansıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi ile Bremen Üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttüğü tüketici araştırmasında, alışveriş alışkanlıkları karşılaştırıldı. Araştırmaya göre, Türkler alışverişe liste yapmadan çıkıyor. Beğendiklerini alıyor. Almanlar ise plan çerçevesinde sadece ihtiyaçlarını alıyor.


En büyük eğlencemiz 'market alışverişi' çıktı!..