En çok yaşlanmaktan korkuyoruz

Yaşlılık sınırını 65 olarak kabul eden Türk halkının en büyük korkusu hasta olmak, yaşlandığında elden ayaktan düşerek gündelik işlerini kendisi yapamamak.

En çok yaşlanmaktan korkuyoruz
Türkiye gazetesinde yer alan habere göre Türk halkının sağlıklı yaşam anlayışını ölçmek amacıyla yapılan çalışmanın sonuçlarına göre, ülkemizde 3 kişiden biri sağlıklı bir yaşamın zengin olmaktan daha önemli olduğunu, sağlık için başka harcamalardan fedakarlık yapabileceğini ve sağlıklı yaşam için bugün yapılanların ileride çok faydalı olacağını bildiğini ifade ediyor. Nielsen Pazar Araştırma Grubu ve Pfizer 30-60 yaş arası 1080 katılımcı ile “Türkiye'nin Yaşama Bakışı” araştırmasını gerçekleştirdi.

Bu çalışmanın en çarpıcı sonuçlarından biri Türk halkının en büyük korkusu hasta olmak ve yaşlandığında elden ayaktan düşerek gündelik işlerini kendisi yapamamak şeklinde ortaya çıkıyor. Türk halkı ölüme yaklaşmayı yaşlılık korkuları arasında en son sıralara koyuyor. Elden ayaktan düşmek, günlük işlerde başkalarına muhtaç olmak ve hasta olmak ilk akla gelen kaygılar.

Yaşlılık sınırı olarak 65 yaşı kabul eden Türk halkının önceliği sağlıklı ve iyi bir yaşam sürmek. Çalışmanın sonuçlarına göre halkımızın %70'i kendini olduğu yaşta hissediyor ama 5 kişiden 1'i kendini olduğundan daha genç hissediyor. Araştırmaya katılanların yüzde 17'si iyi yaşlanmak için stresten uzak yaşamanın çok önemli olduğunu vurguluyor. İyi bir yaşlılık hayal ettiklerinde ise ilk akla gelen zihinsel olarak sağlıklı olmak ve çocukların hayatında aktif olarak yer almaya devam etme arzusu oluyor.