'En güzel sığır' seçildi

Anadolu EXPO Canlı Hayvan Fuarı'nda düzenlenen en verimli sığır yarışmasında güzeller görücüye çıktı. 3 kategoride yapılan yarışmada dereceye girenler ödüllerini aldı.

'En güzel sığır' seçildi
Bakan Çelik'ten söz...

Yeni Asır'da yer alan habere göre 
Kuşadası Efes Kongre Merkezi'nde GL Platform tarafından düzenlenen yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu. Fuar kapsamında Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği'nce bu yıl ikincisi düzenlenen "2. En Verimli Besi Sığır Yarışması"nda çekişmeli anlar yaşandı.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Nazif Karabulut, Türkiye gündeminde etin sürekli yer tuttuğunu belirterek, "Et fiyatlarında bir yükselme olduğunda ülke ayağa kalkıyor. Ancak bunun sorumlusu biz değiliz. Bunun sorumlusu 1990'lı yıllarda izlenen yanlış hayvancılık politikasıdır" dedi. Karabulut, geçen hafta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile görüştüklerini ve hayvan ithalatında bundan sonra birliklerin de söz sahibi olması konusunda söz aldıklarını söyledi.

Hayvancılar balayında!

Aydın Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen, "Biz geçen yıl fuardaki buluşmamızı düğünümüz olarak nitelendirdik. Bu yıl ise melezleme ile geliştirdiğimiz hayvanlarımız ilk kez görücüye çıktı. O yüzden bu fuarda balayındayız" diye konuştu.

GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan ise Türkiye'nin hayvan potansiyelinin giderek artması için tanıtımın dışında üreticinin tüketiciyle buluşmasına da olanak sağladıklarını belirtti.