En hızlılar Alaçatı'ya gelecek!..

Dünyanın en iyi ve hızlı windsurçüleri Ağustos ayında yapılacak olan PWA Slalom Windsurf Dünya Kupası için Alaçatı'ya geliyor. Şampiyonaya 32 ülkeden 300'e yakın sporcu gelecek...

En hızlılar Alaçatı'ya gelecek!..

PWA Slalom Windsurf Dünya Kupası yarışları, Ağustos ayında yine İzmir’de Çeşme Alaçatı sahillerinde fırtına gibi esecek. Pegasus’un sponsorluğunu yaptığı PWA Windsurf Dünya Kupası’nda dünyanın en hızlı sörfçüleri Çeşme’de şampiyonluk için yarışacak. Alaçatı Belediyesi’nin de desteklediği dev şampiyonaya 32 ülkeden 300’e yakın elit sporcu katılacak. 2009 dünya şampiyonu ve 49.09 deniz milli ile dünya hız rekortmeni olan Fransız Antonio Albeau, 13 kez dünya şampiyonu olan Hollandalı Björn Dunkerbeck ile dünya sıralamalarında daha önce ilk sıralarda yer alan ABD’li Kevin Pritchard de şampiyonaya katılacak ünlü sporcular arasında yer alıyor. Türkiye’yi bayanlarda Lena Erdil, Çağla Kubat, Deniz Şekercioğlu, Melek Toraman, Dilara Uralp ile Burce Vardarlı’nın temsil etmesi bekleniyor. Erkeklerde ise Bora Kozanoğlu, Ertuğrul İçingir, Emirhan Kolburan ve Enes Yılmazer Alaçatı’da vitrine çıkacak.

Dünya üçüncüsü oldular

İspanya’nın Catalonya şehrinde yapılan Erkekler Avrupa, Dünya Kadınlar Windsurf Şampiyonası’nda Çağla Kubat ile Bora Kozanoğlu üçüncü olmuştu. ülkemizi Bora Kozanoğlu’nun temsil ettiği Avrupa Şampiyonası’nda Avrupa şampiyonluğunu İtalya’dan Matteo Lachino elde ederken, İsrailli Arnon Dagan 2., Türkiye’yi temsil eden Bora Kozanoğlu ise 3.olarak podyuma çıkmıştı. Kadınlar kategorisinde İspanya, Finlandiya, Estonya, Fransa, İsviçre ve Türkiye’nin arasında bulunduğu 6 ülkeden 10 sporcu yarıştı. Toplam 7 yarış sonucunda Dünya Şampiyonluğunu İsveçli Karin Jaggi elde ederken, 2.liği Fransız Delphine Cousin , 3.lüğü ise Çağla Kubat kazanmıştı. Lena Aylin Erdil şampiyonayı 6., Ceren Yaman ise 10. sırada tamamlamıştı.



Konular Spor Haberleri