Ender Saraç ünlülere sordu: "Vicdanınız temiz mi?.."

Ünlüler sosyal medyada Teff tohumlu çayın reklamını yaptı. Ancak ürünün kansere yol açtığı anlaşıldı. Doktor Ender Saraç, ölümcül zehiri tanıtanlara sert çıktı: "Esefle kınıyorum!.."

Ender Saraç: "Vicdanınız temiz mi?.."
Takvim Gazetesi'nden Doğan Savaş'ın haberine göre magazin dünyasının tanınmış simaları, para karşılığında sosyal medya hesaplarından Teff tohumlu çayı tanıttı. Ancak 'Hollywood yıldızları da zayıflığını bu çaya borçlu' sloganıyla reklamı yapılan çay, zehir çıktı.

Çayın içinde kansere neden olan sibutramin maddesine rastlandı. Ayrıca bu ürünün kısırlık, depresyon, karaciğer ve kalp yetmezliği gibi hastalıklara da yol açabileceği açıklandı.

Ünlü doktor Ender Saraç ise para karşılığında bitkisel ürünlerin reklamını yapan ünlülere ateş püskürdü: "İnternetten satılan tezgah altı ürünlere karşı çok dikkatli olmamız lazım. Ben 40 yıldır tıbbın içindeyim. Benim internetten satılan ürünüm yok. Ben bu ünlü isimler üç kuruş beş kuruş için halkın sağlığını vicdansızca hiçe sayıyor.

Sadece para karşılığında insanların ölümüne sebebiyet verecek şekilde tehlikeli bir ürüne alet olmalarını esefle kınıyorum. Ve bu kadar bakın ağır konuşuyorum. İnanamıyorum kendileri tüp mide ameliyatı ve diyetislenlerle zayıflıyorlar. Ama ellerini sürmedikleri bu ürünlerle zayıfladıklarını söylüyorlar. Bu ünlülerden esinlenip bu ürünleri alıp kullanmalarının hesabını kim verecek. Bu bir suçtur..."


Teff tohumlu çayın orijinalini üreten Sahe Grup'tan ilk açıklama geldi. Firmanın Genel Müdürü Erdi Taşçı, "Ürünü birebir taklit etmişler ama orijinalini üreten biz mağdur olduk" dedi.

Ender Saraç ünlülere sordu: "Vicdanınız temiz mi?.."

Ender Saraç ünlülere sordu: "Vicdanınız temiz mi?.." - Resim : 2