Endonezya’ya kaçmak bile kurtarmadı!

İstanbul’da POS cihazlarına yazılım yükleyerek ve ‘Papağan’ adı verilen kopyalama aparatları ile 3 milyon TL’lik vurgun yapan çeteye operasyon düzenlendi.

Endonezya’ya kaçmak bile kurtarmadı!
Vatan'dan Mehmet Ali Demir'in haberine göre İstanbul’da POS cihazlarına yazılım yükleyerek ve ‘Papağan’ adı verilen kopyalama aparatları ile 3 milyon TL’lik vurgun yapan çeteye operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 17 kişi gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda, 6 Papağan adı verilen kopyalama aparat ele geçirildi. Gözaltına alınanların kopyaladıkları kart başına 500 TL alan garson, motorlu kurye ve kasiyer olduğu bildirildi. Çetenin liderliğini yapan Doğan K.’nın Endonezya’ya kaçtığını belirlenmesi üzerine ülkede bulunan Türk irtibat görevlileriyle iletişime geçildi. Doğan K. ve yanında bulunan iki adamı Endonezya güvenlik birimlerinin düzenlediği operasyonla yakalandı. Otel odalarında yapılan aramalarda çok sayıda kart ele geçti.

Doğan K. ve iki adamı bu ülkede tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul’da gözaltına alınan 17 kişiden 13’ü de tutuklandı.