Engelli sporculara biber gazlı müdahale

Yeşil sahalarda görmeye alıştığımız kavga görüntüleri bu sefer Malatya'da Ampute Futbol Ligi maçında yaşandı. Hakemin kırmızı kart göstermesine sinirlenen engeli futbolcular hakeme saldırırken olayları yatıştırmak isteyen polisler ise biber gazlı müdahale ile olayları daha da tırmandırdı.

Engelli sporculara biber gazlı müdahale

Malatya İnönü Stadı'nda oynanan Ampute Futbol 1.Ligi'nde Malatya Bedensel Engelliler Ampute Takımı ile İstanbul Özürlüler Spor Ampute takımı karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın 43. dakikasında İstanbul Özürlüler Spor 2-1 öne geçerken orta hakem Sadık Kayhan Malatya Bedensel Engelliler Spor oyuncusu Gazi´ye sarı kart gösterdi. Karara itiraz eden futbolcu ise hakeme itirazını sürdürünce kırmızı kart gördü. Malatya Bedensel Engelliler Ampute Takımında diğer futbolcu Mustafa ise arkadaşının kırmızı kart görmesine itiraz edince kendisi de kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

Kırmızı kart gören Malatya Bedensel Engelliler Spor oyuncusu Mustafa ise bu duruma sinirlenerek koltuk değnekleriyle ile orta hakeme saldırmak istedi. saldırıya uğrayan hakem karşılaşmayı tatil ederek soyunma odasına doğru ilerlerken sahaya giren engeli bir seyirci ise hakeme yumrukla saldırdı. Çevik Kuvvet polislerinin olaya müdahale etmesiyle hakemler soyunma odasına götürülürken, takım yöneticileri ve futbolcular polislerle tartışma devam etti. Polislerle de kavga etmeye başlayan futbolcu ve yöneticiler polisin biber gazlı müdahalesi ile karşılaşırken ortalık bir anda karıştı.

Kavga güçlükle ayrılırken, gazi olan bir takım oyuncusu ise polisleri eleştirerek "PKK'lılar olsa böyle müdahale etmezdiniz" diyerek tepkisini dile getirdi. Olaylar sonrasında bir çok engelli futbolcu gazdan ve müdahaleden dolayı etkilenirken sağlık ekipleri oyunculara tıbbi müdahalede bulundu. Maçın sonunda polis ile futbolcular birbirinden özür dilerken Hakemler ile futbolcular ise birbirlerinden şikayetçi oldu. Hakemler polis kontrolünde daha sonra stattan ayrılırken Malatya Bedensel Engelliler Ampute Takımı Teknik Direktörü Ruhi Aslanboğa ise maç sonunda yaşanan olayları tasvif etmediğini belirterek Kulüp yönetimi ile görüştükten sonra istifa ettiğini açıkladı.

SKORER

Konular Spor Haberleri