Engin Altan o kirayı nasıl ödeyecek?

10 Mayıs'ta nişanlanan Engin Altan Düzyatan'la Neslişah Alkoçlar düğün için gün sayıyor. İkili, 28 Ağustos'ta Çubukla 29'da nikâh masasına oturacak.

Engin Altan o kirayı nasıl ödeyecek?
Sabah'tan Sinan Özedincik'in yazısı..

ENGİN ALTAN O EVİN KİRASINI NASIL ÖDEYECEK?


10 Mayıs'ta nişanlanan Engin Altan Düzyatan'la Neslişah Alkoçlar düğün için gün sayıyor. İkili, 28 Ağustos'ta Çubukla 29'da nikâh masasına oturacak. Düğün hazırlıklarıyla uğraşan Düzyatan'la Alkoçlar birlikte yaşayacakları aşk yuvalarını da buldu. Düzyatan geçtiğimiz günlerde, evlendikten sonra eşiyle birlikte oturmak için Çubuklu Vadi Evleri'nde aylık kirası 15 bin lira olan 3 katlı bir villa tuttu. Oyuncu; 3 katlı, 5 odalı, 2 salonlu, 4 banyolu ve yüzme havuzlu 400 metrekarelik ev için aylık 2 bin lira da aidat ödeyecek.

Bu haberin ardından birçok yorum yapıldı. Kimileri, "Özge ile evlense bu evde hayatta oturmazdı" derken, kimileri de "Evin kirasını Engin değil Neslişah öder" yorumunu yaptı. Şu sıralar bir dizide rol almayan Engin Altan Düzyatan'ın maddi durumu, masrafları hatta kirayı bile karşılayamayacak durumda mı?

Her yiğidin yoğurt yemesi ayrı. Özge Özpirinçci'yle evlenseydi böyle bir evde oturmazlardı. Cihangir'de 120 metrekarelik bir dairede yaşarlardı. Şimdi oturacağı evin kirasının, aidatının bu kadar yüksek olmasının yanı sıra ne yapacaklar iki kişi o koca evde? İnşallah o büyük evde birbirlerini bulurlar. Sosyeteden bir eş alınca böyle oluyor demek ki. Genç oyuncular arasında en şatafatlı ev Engin Altan'ın evi olacak. Villada oturması bana çok enteresan geldi. Evin kirasını kim öder bilemiyorum. Engin Altan şu anda dizilerde rol almıyor ama reklam filmleri var. Oradan gelen geliri var. Dizilerde rol aldığında da bölüm başına aldığı para yüksek olan bir oyuncu. Belki evin kirasını 1 yıllık peşin bile ödemiş olabilirler. Bir hayatı paylaşacak olan iki kişi onlar. Neslişah'ın da katkısı olacaktır. Yine bu dönemdeki oyuncular şanslı. Yeşilçam dönemindeki oyuncular Boğaz'da ya da villalarda oturmadı. Öyle bir lüksleri yoktu. O dönemde karınlarını doyuracak, iyi kötü bir evde oturacak kadar ancak kazanıyorlardı. Bir birikimleri de olmadığı için sonrasında çok sefalet çektiklerine şahit olduk. "Yeşilçam yıldızı perişan halde" diye kaç oyuncu için haberler yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Çok şanssız bir dönemde yaşamışlar. Şimdiki oyuncular bölüm başına 60-70 bin lira alıyor. Kimisi gayrimenkul zengini oluyor, kimisi ticarete atılıp parasına para katıyor. Bunları okuyan usta oyuncular eminim çok üzülüyorlardır. Kimsenin parasında gözümüz yok ama halen reyting rekorları kıran Yeşilçam filmlerinin artistlerinin durumları, şimdi bile iyi değil. O yüzden inşallah bu dönemin oyuncuları, kazandıkları paranın kıymetini bilir. İleriki yılları düşünerek birikim yaparlar umarım ve şimdi ödedikleri bu yüksek kiraları arar hale gelmezler.