Epilasyon hakkında bilinmeyen gerçekler

Kadın erkek herkes epilasyondan yana. Ancak çoğu kişi de “Ya acırsa” diyerek yaptırmaktan korkabiliyor. Ancak korkulacak bir şey yok.

Epilasyon hakkında bilinmeyen gerçekler
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

O tüyler ya gidecek, ya gidecek. Çünkü bakımın ve insanın kendisine saygısının bir yolu da bundan geçiyor. Epilasyondan korkanlar için acı çekmemek amacıyla bazı önerilerim var.

Bu işi yaparken en sık karşılaştığımız sorunlardan biri de tedaviye katılanların acı çekip çekmeyeceği. Genelde ilk gelenler her zaman “Çok canım acır mı?” sorusunu soruyor. Oysaki o kadar büyük bir ağrı ya da acı çekilmiyor. Sadece işin püf noktalarını öğrenmeniz gerekiyor. İşte size epilasyonda acı çekmemek için yapmanız gerekenler:

Epilasyonunuzu adet döngünüze göre ayarlamakta fayda var. Âdetten sonra tüylerinizi alırsanız canınızın çok yanmasının önüne geçersiniz.

Zamanlama ile ilgili bir diğer konu da epilasyon yapıp hemen dışarı çıkmamak. Tüy alımından sonra kızarık ve pütürcüklü bir ciltle dışarı çıkmak yerine, akşam saatlerinde yapılan bir epilasyonla bir sonraki güne hazır olmak daha iyi bir tercih.

EPİLASYON ÖNCESİ PEELİNG DENEYİN

Epilasyondan önce peeling yapmak cildinizi tüy alımına hazır hale getirip sonradan oluşacak kıl dönmelerini engeller. Epilasyona başlamadan önce, isteğe bağlı olarak, en az yarım saat önce ağrı kesici alabilirsiniz. Eczanelerde satılan lokal kremlerden alabilirsiniz. Bu kremleri de tercih ederek acınızı hafifletebilirsiniz.

SOĞUTUCU SPREYLER

Kullanma talimatlarına uyularak tavsiye edilen zaman dilimlerinde epilasyon işlemelerine başlanarak acı duvarı ortadan kaldırılmalıdır.

STRESE GEREK YOK

Bu işlem öyle uzun sürmüyor. En fazla 10- 15 dakikada bitiyor. Bunu bu şekilde düşünün ve “Az sonra bitecek” diyerek kendinizi hazırlayın. Stres yapmayın.

(YASEMİN MİRAS / AKŞAM)
Konular Kadın / Bakım