Epilasyonda lazer mi ILP mi?

İstenmeyen tüylerden kurtulmada son derece etkili bir yöntem olan lazer epilasyon, günümüzde kadın ya da erkek herkesin ihtiyaç duyduğu bir uygulama.

Epilasyonda lazer mi ILP mi?

Esteworld Plastik Cerrahi Hastaneleri'nden Dermatolog Dr. Eylem Acar, tüylerden kurtulmada lazer epilasyonun yüzde 80 başarı sağladığını belirtti.

Epilasyonda lazer sistemlerinin yaklaşık 20 yıldır güvenle kullanıldığını ve başarısının tartışılmaz olduğunu söyleyen Dr. Acar lazer epilasyonda özellikle koltukaltı, genital ve bacak altı bölgelerinde kişiye göre değişse de 3 -4 seansta başarılı sonuçlar elde edildiğinin altını çizdi.

Lazerde yoğunlaştırılmış ışık dalgası, tek bir noktadan vücuda veriliyor ve deri altındaki kıl kökü yakılıyor. Kıl kökü yakıldığı için orada bir daha kıl çıkmıyor.

IPL adı verilen ışık sisteminde ise ışık, dağınık bir şekilde deriye ulaşıyor ve kılları tütsü gibi yüzeyde yakıyor. Acar, IPL'in ampulün yaydığı ışık gibi olduğunu ve çok uzun vadede tüyleri sadece incelttiğini vurguladı. Dr. Acar, bu nedenle epilasyon yaptırmak isteyenlere, daha kalıcı ve güvenli bir sistem olan lazer epilasyonu önerdi.

5 seans yeterli olabiliyor

Lazer ışığının anajen yani aktif aşamadaki kıl köklerini etkilediğini belirten Dr.Acar, bütün kökler aynı anda aktif olmadığı için telojen yani pasif köklerin aktif hale gelmesini bekledikten sonra da uygulama gerekeceğini belirtti. Acar; "Kalıcı bir çözüm, ancak birkaç seanstan sonra elde edilmektedir. Kılların kalınlığı ve yoğunluğu her vücutta farklı olduğu için kesin bir seans sayısı vermek mümkün değildir, kişiden kişiye ve bölgeden bölgeye değişmektedir. Ortalama olarak çoğu kimselerde 5 -8 seans, kalıcı çözüm için yeterli olmaktadır" uyarısında bulundu.

Lazerde seans süresi uygulama yapılan bölgeye göre değişiyor. Bıyık ve çene bölgesi 4-5 dakikada tamamlanırken, bacaklar 45 dakika ile 1 saat arası sürebiliyor. Seans aralıkları ise 6 ila 8 hafta sürüyor.

Röntgen ışığı gibi vücutta atık bırakmıyor

Lazer epilasyonun vücudun hemen hemen tüm bölgelerine güvenle uygulanabileceğini söyleyen Dr. Acar, şunları ekledi: "Lazerin ürettiği enerji bir dalgaboyu ışıktır. Cilde zarar vermeden geçerek kıl köküne ulaşan bu ışık, vücutta herhangi bir artık bırakmaz. Örneğin röntgen ışınları vücutta artık bırakmaktadır ve belirli bir zaman içerisinde çok alınırsa risk doğurabilmektedir. Ancak lazer ışığının vücutta bıraktığı herhangi bir artık yoktur ve dolayısıyla güvenlidir, ayrıca herhangi bir kanserojen etkisi yoktur."
 
SERDA KIVILCIM