Mehmet Ali Erbil ve Serdar Ortaç'ın kumar görüntüleri Ankara'yı rahatsız etti!

Milliyet Kıbrıs Temsilcisi Sefa Karahasan, M.Ali Erbil ve Serdar Ortaç’ın basında çıkan “Kumardan servet kazandı” haberlerini analiz etti, olayın arkasındaki gizli planı yazdı.

Erbil ve Ortaç'ın kumar görüntüleri Ankara'yı rahatsız etti!
MedyaRadar'da yer alan habere göre ‘Turizm ve eğitim adası’ olarak dünya çapında bir üne kavuşmak isteyen Kıbrıs’ın önüne büyük bir set çekiliyor. Üniversiteleri ve turistlik tesislerinin tanıtımı için her yıl milyonlarca TL harcayan Kıbrıslılar, özellikle kumarhanelerin yürüttüğü gizli planlarla büyük çaplı darbe alıyor. Bölgedeki kumarhaneler Türkiye’deki ünlü isimleri kullanarak, adayı sanki bir “Günahlar adası” gibi lanse edip, insanları açıkça kumara davet ediyor.

İKİ ÜNLÜ İSİM MERCEK ALTINDA

Milliyet Kıbrıs Temsilcisi Sefa Karahasan, bugün ada sakinlerinin bu büyük yarasına özel bir parantez açıp, kumarhanelerin yürüttüğü kirli planları bir bir köşesine taşıdı. 1 yıl arayla Mehmet Ali Erbil ve Serdar Ortaç’ın kumardan yüklü miktarda para kazanması haberlerini analiz eden Karahasan, oldukça dikkat çeken şu ifadeleri kaleme aldı:

BİR YIL ARAYLA AYNI MİKTAR

"Kuzey Kıbrıs turizm ve eğitimle öne çıkmaya çalışan ve bu yönde çalışmalar yapan bir ülke. Ancak Ada’da son dönemde Serdar Ortaç ve Mehmet Ali Erbil gibi sanatçıların ‘kumara teşvik’ olabilecek adımlar atması dikkat çekiyor. “Mehmet Ali Erbil, kumardan servet kazandı” haberini okumuşsunuzdur. Haberi görünce Serdar Ortaç’ın kazandığı serveti anımsadım. Sonra haberleri inceledim. Neredeyse iki isim de aynı oranda para kazanmış. 29 Haziran 2016’da Ortaç’ın, 504 bin 55 kuruş kazandığı iddia ediliyor. Öyle bir rastlantı ki, tam bir yıl sonra aynı mekanda 21 Ağustos 2017 tarihinde Erbil, 505 bin 500 TL kazanıyor. Hiçbir turiste vurmayan şans, her yıl Kıbrıs’ta kumarla ün yapan iki isme çıkıyor. Öyle bir şans ki, haberlerde şanslı makinenin adı bile veriliyor."

CEZA VERİLMESİ ŞART

Karahasan, sanatçıların bu tarz bir işin içinde olmasının yasalar bakımından da suç olduğunu belirtip, Ankara’nın bu durumdan ciddi rahatsızlık duyduğunu da sözlerini ekledi. Ünlü yazar ayrıca durumun kabul edilemez olduğunu belirtip cezai yaptırımın şart olduğunu belirtti.