Cumhurbaşkanı Erdoğan: "ABD'nin adımı olumlu ama yetersiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Suriye'deki hava üssünü vurmasıyla ilgili konuştu.

Erdoğan: "ABD'nin adımı olumlu ama yetersiz"
Habertürk'te yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'daki toplu açılış törenine katıldı. ABD'nin Suriye'deki hava üssünü vurmasıyla ilgili "Olumlu ama yeterli görmüyorum" diyen Erdoğan, şu mesajları verdi:

"Çocukların hunharca katledildiği bir dünyada, kimsenin kendini huzur ve güvende hissetmeye hakkı yoktur. Bu yaşananların ardından herkesin bulunduğu yeri, pozisyonu gözden geçirmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Hiç kimse işledikleri insanlık suçlarını, çocuk katliamlarını, DEAŞ'la mücadele kılıfı altında gizlemeye kalkmamalıdır. Suriye'de yaşananlar DEAŞ kılıfına sığmayacak kadar açıktır, trajiktir. Esed rejiminin kimyasal ve konvansiyonel silahlarla işlediği savaş suçlarına karşı atılmış bir adım olarak bunu olumlu bulduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yeterli mi? Ben bunu da yeterli görmüyorum.

Artık başka hiçbir hesap gütmeksizin sadece ve sadece mazlum Suriye halkını korumaya yönelik olarak her alanda ciddi ve netice almaya yönelik adımlar atılmasının zamanı gelmiştir."