Erdoğan: "Almanya terörden yargılanmalı"

Yeşilay'ın ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröre yataklık yapan Almanya'nın bu suçtan yargılanması gerektiğini söyledi.

Erdoğan: "Almanya terörden yargılanmalı"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Die Welt temsilcisi Deniz Yücel'in tutuklanmadan önce bir ay Almanya Konsolosluğu'nda saklandığını açıklayan Erdoğan, söz konusu kişinin PKK'yı temsil eden bir Alman ajanı olduğunu belirtti.

BAYIK'A İZİN VAR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'daki konuşmasına izin verilmemesine de değinen Erdoğan, şöyle konuştu: “Adalet Bakanımızı konuşturtmuyorlar, Ekonomi Bakanımızı konuşturtmuyorlar. Ben video konferansla oradaki bir meydan mitingine katılacağım, anında, dünyada görülmemiş ya, iki saatte Anayasa Mahkemesi karar alıyor ve benim orada konuşma yapmamı, video konferansla, engelliyor. Fakat Cemil Bayık'ı Kandil'den oraya bağlıyorlar ve Cemil Bayık orada konuşmasını yapıyor. Teröre yardım ve yataklık yapmaktan bunların yargılanması gerekir. Olay bu kadar açık ortadadır”

YARGI BAĞIMSIZ

Die Welt Türkiye temsilcisi Deniz Yücel'in tutuklanmasına dönük eleştirilere de yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'deki yargının da Almanya'daki gibi bağımsız olduğunu ifade etti.

PKK TEMSİLCİSİ VE ALMAN AJANI

Erdoğan, “Bir ay bu kişi, PKK'nın bir temsilcisi olarak, bir Alman ajanı olarak, bu kişi Alman Konsolosluğunda saklanmıştır, bir ay ve 'Bunu bize teslim edin, yargılansın' dediğimizde de vermemişlerdir. Sonra nasıl olduysa verdiler ve yargı görevini yaptı, tutukladı. Şu anda yüzlerce, binlerce terörist Almanya'da terör estiriyor” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını vurgulayan Erdoğan “Çıkıyorlar bir kampanya... Neymiş 'kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye'nin kredi notunu düşürmüş.' Ne yaparsanız yapın, avucunuzu yalarsınız” dedi. Çarşamba günü yayınlanan Türkiye'yi eleştiren ifadelerin yer aldığı Venedik Komisyonu raporunun da kendileri açısından değer ifade etmediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstediğin kadar rapor yaz, senin raporlarını biz tanımıyoruz, tanımayacağız da bunu bil” şeklinde konuştu.