Erdoğan: "Bir gece ansızın gelebiliriz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen TÜMSİAD Genel Kurulu'nda konuştu. Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarına değinen ve 'Sincar Operasyonu sürecek' mesajı veren Erdoğan "Vakti saatinde ne yapmamız gerektiğini biliriz, bir gece ansızın gelebiliriz" dedi.

Erdoğan: "Bir gece ansızın gelebiliriz"
Hürriyet'te yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜMSİAD'ın 7. Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan özetle şunları söyledi:

"Terör örgütlerine karşı tarihimizin en büyük başarılarını elde ediyoruz. FETÖ'nün devletten, hayatımızdan sökülüp atılması konusunda çok büyük mücadele gerçekleştik. Bu vücudumuzda öylesine metaztaz yaptı ki, her yerden temizlenmesi gerekiyor. Ne demiştim; inlerine gireceğiz demiştim. İnlerine girdik ama bitmedi, in çok. Aynı şekilde PKK'nın da inlerine girdik giriyoruz. Şu anda askerimiz, polisimiz, dağlarda, Tendürek'te, Gabar'da, Cudi'de Bestler deresinde 200 metre yerin dibine kuyu açmak suretiyle şehrin altına yeni şehirler kurmak suretiyle orada kendilerini barındıracak imkanları kurmuşlar. Şimdi bizim askerimiz, jandarmamız, polisimiz, güvenlik korucularımız hep birlikte yerin altında da bunlarla savaşıyorlar. Sınırın ötesinde PYD ile YPG ile görüyorsunuz kimlerin desteğiyle bize nasıl saldırıyorlar. Havanlarla, top mermileri.

AMERİKALI DOSTLARA DİYORUZ YANINIZA TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ALMAYIN

Dedik ki, fetih yakındır. İnşallah buna inanarak devam ediyoruz. Bölücü terör örgütünün ve destekçilerin gücünü hem şehirlerimizde hem kırsalda büyük ölçüde kırdık, kırıyoruz. Cumhuriyet tarihimizde Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra ilk defa sınır dışımızda çok kapsamlı mücadele yürütüyoruz. DEAŞ terör örgütüyle bizden başka mücadele eden ülke yoktur. Kimse bize safsata anlatmasın. Şu anda sınırlarımızın ötesinde Cerablus, Rai, Dabık, El Bab'da 3 bine aşkın DEAŞ'lı etkisiz hale getirildi. Şimdi hedef Münbiç. Diyoruz ki, Amerika'nın başını çektiği koalisyon güçleriyle beraber biz Rakka operasyonunu yaparız. Ama Amerikalı dostlara diyoruz ki, gelin yanınıza terör örgütü almayın. Bir terör örgütünü bir başka terör örgütüyle temizlemek olmaz. Böyle bir yanlış saplantı içinde olmaz. Terör örgütlerinin iyisi kötüsü olmaz.

VAKTİ SAATİ GELİNCE... BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ

Koskoca Amerika, koalisyon güçleri ve Türkiye elele verirsek Rakka'yı DEAŞ'a mezar ederiz. Aynı şekilde Musul'da da bu mücadeleyi sürdürürüz. Bunları kendi hallerine bırakacak olursak sürekli kurban vermeye devam ederiz. İşte Sincar, baktık ki olmuyor, Sincar'a bir operasyon yaptık. Yaklaşık 210-220 teröristi orada hallettik. En önemli merkezlerini oralarda vurduk. Bu milletle oyun oynanmaz. Herkes bunu görecek. Vakti saati geldiğinde ne yapacağımızı biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz. Türkiye'nin DEAŞ'a yönelik operasyonda elde ettiği başarı bölgede oynanan oyunu ifşa etti.

ÖNCE SİZ BİZİM İSTEDİĞİMİZ TERÖRİSTELERİ VERİN

Terör örgütü havanla, silahla saldırı düzenlediklerinde hedefte Avrupası, Rusyası değil bizim Mehmetlerimiz var. Şehit olan onlar oluyor. Diğerleri değil... Bugün bizi vuran terör yarın onları vurur. Seçimlerde yaşadık. Referandumda yaşadık. Avrupa'nın birçok ülkesinde bu teröristleri bizi içimizden bölmek için kullanmadılar mı? Hepsini uluslararası televizyonlarda gösterdik. Verin bu teröristleri bize. Vermezler! Çünkü onları bize karşı kullanmanın gayreti içindeler. Dosyalarıyla, herşeyiyle vermemize rağmen gelip bizden utanmadan, sıkılmadan bir tane ajan provakatörü isterlerler. Bunu da Alman Resitansında, Tarabya'da 1 yıl saklarlar. Boğaz'a nazır. Şimdi tutuklandı, içeride. Hala onu istiyorlar. Yahu sizin başka işiniz gücünüz yok mu? Kendi yargılarına gelince bağımsız, bizim yargımıza gelince taraflı öyle mi? Bizim yargımız da kararını verdi tutukladı. Önce siz o istediğimiz teröristleri verin.

'ERDOĞAN'I GÜCÜN YETERSE ÖLDÜRÜRSÜN'

İsviçre'de parlamentonun önünde posterime tabanca dayamışlar, diyor ki: Erdoğan'ı öldürün! Gücün yeterse öldürürsün, yapacağınız bir şey yaparsınız. Vakit saat gelince bu emanetin bir sahibi var, bunu vakti gelince alacaktır.Bunu kimse ne bir lahza ileri ne bir lahza geri alamaz. Oranın yönetimleri polisleri ile bunu izlerken kalkıp da "Ne yapıyorsunuz?" diyen var mı; yok! Bizim oralardaki camilerimize gamalı haçlarla boyaların yapıldığını görüyoruz. Bunları kendilerine söylüyoruz. Türkiye'de onlara ait mabetlere acaba bu tür işaretler konsa isyan ederler değil mi? Biz onlara ait mabetlere bugüne kadar böyle bir olumsuz şey asla yaptırmadık. Ülkemizde böyle bir şey olursa asla yaptırmayız. Niye? Biz asil bir milletiz.

ÇÖZECEKSİNİZ ŞU İŞİN ÇÖZÜN! BU MİLLETİN BİR SABRI VAR

Biz şu anda Batı'dan adaletini göstermesini istiyoruz. Ama Türkiye'ye, sene 1964, sene 2017. 54 yıldır AB kapısında Türkiye ile dalganı geçme. Çözecekseniz bu işi çözün. Bu milletin bir sabrı var. Diktatör dersiniz, her türlü hakareti yaparsınız sabır. Nereye kadar sabır? Bir yere kadar sabır. Bir büyük reformu sizlerin onayıyla hayata geçirdik. Bu da onları rahatsız ediyor. Millet karar veriyor.

'ÖNÜMÜZDEKİ SALI GÜNÜ KURUCUSU OLDUĞUM PARTİYE ÜYE OLACAĞIM'

Milletin verdiği karar herşeyin üstünde değil mi? 16 Nisan halkoylaması sonuçlarının ülkemiz, milletin ve geleceğimiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden diliyorum. Avrupa'da böyle bir katılım var mı? Yüzde 85,5'luk bir oranla demokratik tercih ortaya koydu. Yaklaşık 50 milyon vatandaşımın her birine teşekkür ediyorum. 25 milyon 157 bin evet oyuyla bu büyük reformun yüzde 51,4 oranla hayata geçmesi yönünde irade beyan eden vatandaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum. Önümüzdeki salı günü kurucusu olduğum partiye üye olacağım."