Erdoğan: "Faşistsiniz faşist"

Erdoğan, "Bunlara faşist dediğimizde beyler rahatsız oluyor. Nazi dediğimizde rahatsız oluyor. Camilerimize gamalı haç işareti koyan siz değil misiniz? Faşistsiniz faşist..."

Erdoğan: "Faşistsiniz faşist"
Hürriyet'te yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Türkiye öyle kalkıp, afra tafra yapılacak ülke değil. Her ne kadar içerde de bu tipler var. Televizyonları izliyoruz, çok enteresan. Kendi ülkesinin Cumhurbaşkanına karşı Avrupa'da terör örgütleri pankartlarla, resmin yanıbaşına silah koyuyor ve onların solak partileriyle oradaki terör örgütü, beraber yürüyorlar. Neresi burası? İsviçre, Hollanda, Belçika, Almanya. Bunları da söylediğimiz zaman beyefendiler rahatsız oluyor. Rahatsız olmayın, 'men dakka, dukka.' Siz, bizi üzüyor musunuz, üzüleceksiniz.

Ve daha bu işin başı. Şimdi ben diyorum ki 16 Nisan'da lider ülke Türkiye için evet mi?

Her kim 'Türkiye'nin Suriye’de ne işi var' diyorsa, ülkemizin kötülüğünü istiyordur.

Biz kimsenin düşmanı değiliz, bizim kimseyle husumetimiz yok. Her toplumla en samimi siyasi ekonomik sosyal ilişkiler kurmak geliştirmek istiyoruz.

'ACABA BİR HOCA OLARAK HABERİN VAR MI?'

Fakat 54 yıl kapısında bekleten Avrupa Birliği’ne ne diyeceğiz? Şimdi çıkıyor, bazı bakıyorsunuz akademisyenler filan konuşuyor. ‘Daha önce şöyleydi böyleydi’ falan… Bu işlerden anlamazsın ya, senin önünde kariyer olsa ne yazar olmasa ne yazar. Sadece kitabı aç oku, sonra AB’yi konuş. Damdan düşeceksin damdan. Bunların önüne kitapçık koyuyorlar, okuyorlar.

Güney Kıbrıs’ı nasıl AB’ye aldıklarını bilir misin? Acaba bir hoca olarak haberin var mı? Acaba Hollanda’da daha önce bu kardeşinizin o liderlerle kavga verdiğini bilir mi? Biz o kavgaları yapa yapa geldik. Ve buna rağmen hala AB üyesi ülkeler… İstisnalar var, bak İngiltere bile dayanamadı.

Bunlara faşist dediğimizde beyler rahatsız oluyor. Nazi dediğimizde rahatsız oluyor. Camilerimize gamalı haç işareti koyan siz değil misiniz? Faşistsiniz faşist. Nazi uygulamalarından da istediğiniz kadar rahatsız olun. Bizim camilerimize gamalı haçları çiziyorsanız, bunun hesabını sormuyorsanız, bu lekeyi üstünüzden atamazsınız."