Erdoğan konuşurken dakikalarca masaya vurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Ulusal Meclisi'nde yaptığı açıklamada, Pakistan ile Türkiye'nin sözde değil, hakikatte kardeş olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Müslümanlar, kan dökmekten başka bir işleri olmayan bu katil sürülerini İslam aleminden ve tüm dünyadan söküp atmalıdır" dedi.

Erdoğan konuşurken dakikalarca masaya vurdular
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Ulusal Meclisi'nde hitap etti.

"Bizler sözde değil, hakiki manada iki kardeşiz. Pakistan, İslam dünyası için önemli bir ülke olmuştur. Bizim gözümüzde Muhammed İkbal ile Mehmet Akif arasında bir fark yoktur.

"Katil sürülerini söküp atmalıyız"

FETÖ, faaliyet gösterdiği tüm ülkeler için tehdit oluşturan eli kanlı bir terör örgütüdür.
Terör örgütleri karşısındaki dayanışmamızı geliştirerek devam etmemiz gerektiğine inanıyorum. El-Kaide ve onun bir parçası olan DEAŞ, İslam'a karşı yürütülen savaşın, aracı olan yapılarıdır. Batı şuanda DEAŞ'ın yanındadır. Bölünen neresi, Irak, Pakistan, Afganistan. Bunu çok açık net her yerde dillendiriyorum. Dillendirmeye de devam edeceğim. Müslümanlar, kan dökmekten başka bir işleri olmayan bu katil sürülerini İslam aleminden ve tüm dünyadan söküp atmalıdır. İslam'la terörü iç içe ifade edenler, onu iç içe yaşatmaya çalışanlar, İslam dinine en büyük zararı verenlerdir.

"Öncü olabiliriz"

Türkiye ve Pakistan, hem bölgedeki konumları, hem de sahip oldukları kadim medeniyetleriyle, bu konuda öncü iki ülke olabilir. Bölgemizdeki adaletsizlikleri, haksızlıkları her platformda dile getiriyor çözüm arıyoruz. Dünyada, tek bir Müslüman'ın kanının daha dökülmemesi için elimizden geleni yapacağız.

Türkiye, kalkınma odaklı iş birliği proljeleriyle Pakistanlı kardeşlerine destek oluyor. Yaklaşık 70 yıldır çözülemeyen Keşmir sorunu, vicdanlarımızı yaralamaya devam ediyor."


Dakikalarca masalara vurdular

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün başladığı Pakistan resmi ziyareti kapsamında bugün Pakistan Ulusal Meclisi'nde Pakistanlı vekillere hitap etti. Konuşmasında Türkiye ile Pakistan'ın sadece sözde değil, hakiki manada kardeş olduklarını vurgulayan Erdoğan, Pakistanlı vekiller tarafından dakikalarca alkışlandı.

Pakistan geleneğiyle alkışladılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını dinleyenler aralarında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ve bazı bakanların da bulunduğu Pakistan Ulusal Meclisi'nde, vekillerin alkışlama şekli dikkati çekti. Pakistanlı vekiller, Erdoğan'ı dinlerken Pakistan geleneklerine göre alkışladı.

Pakistanlılar, genelde yaygın olan alkışlama şekline karşılık, ellerini masaya vurarak alkışlıyor.